Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Потенціал України в світі туризму: гірше за Прибалтику, Росію і Закавказзя, ліпше за Середню Азію

Туризм 16101 перегляд

Опубліковано - 5.03.2007 11:57 | Всі новини | Версія для друку

Потенціал України в світі туризму: гірше за Прибалтику, Росію і Закавказзя, ліпше за Середню Азію
Потенціал України в світі туризму: гірше за Прибалтику, Росію і Закавказзя, ліпше за Середню Азію
А найбільшим світовим потенціалом в галузі туристичного бізнесу володіє Швейцарія. Експерти Усесвітнього економічного форуму в Давосі почали розрахунок індексу привабливості країн для туристів. Вони оцінили потенціал розвитку туріндустрії в 124 країнах світу

При складанні аналітичної записки Travel & Tourism Competitiveness Report 2007 («Доповідь про конкуренцію у сфері туризму і подорожей») експерти давоського форуму оцінювали 13 основних параметрів країн:

політику влади в галузі туризму
здатність влади забезпечити безпеку
санітарні умови
вартість відпочинку
розвиток транспортної інфраструктури
національний колорит
наявність комфортабельних готелів
екологію
кадровий потенціал і т.д.

При розрахунку індексу туристичної привабливості аналітики розглядали ситуацію в 124 країнах. «Наша мета - визначити ступінь впливу названих чинників на розвиток туристичної індустрії в окремих країнах», - пишуть експерти на сайті Усесвітнього економічного форуму.

Найбільшим потенціалом в галузі туристичного бізнесу зараз володіє Швейцарія, упевнені аналітики, що присудили цій країні 5,66 балів. Безумовний плюс європейської країни - розвинена транспортна інфраструктура і хороші умови для розміщення туристів. Природа Швейцарії дає можливість місцевим операторам організовувати цікаві тури по країні. Також експерти ВЕФ відзначають, що яскраво виражений національний колорит швейцарського життя привертає громадян інших країн.

Другою в рейтингу світових туристичних центрів, за версією давоського форуму, йде Австрія. Трійку лідерів індустрії подорожей замикає Німеччина. Екзотика ландшафтів і акцент, який місцева влада робиь на популяризації своєї країни в світі, вивели на четверте місце Ісландію.

На п'ятому місці рейтингу - США. Аналітики ВЕФ вважають, що там цілком безпечно і можна непогано відпочити. Перший представник Азії в десятці лідерів світової туристичної індустрії - Гонконг, де екзотика місцевих традицій поєднується з вельми високим рівнем сервісу, до якого вимогливі європейці і американці. На сьомому місці рейтингу - Канада. З невеликим відривом від північноамериканської країни на восьмому місці - Сінгапур. Замикають першу десятку світових туристичних центрів Люксембург і Великобританія.

«Наш рейтинг показує, що індустріально розвинені країни поки займають домінуюче положення на світовому туристичному ринку, але у країн, що розвиваються, є величезний потенціал, і вони можуть стати провідними гравцями в галузі», - оцінив результати дослідження заступник генерального секретаря Усесвітньої туристичної організації Джеффрі Ліпман. А президент Міжнародного радого з туризму ВЕФ Жан-Клод Баумгартен сподівається, що рейтинг туристичної привабливості «примусить уряди зрозуміти пріоритетне значення цього сектора економіки і створити сприятливі умови для розвитку приватних туристичних компаній».

Популярні в Україні туристичні напрями не мали честі отримати високих оцінок. Кіпр зайняв 20-е місце в рейтингу туристичної привабливості, Греція – на 42-му. Туніс - 34-ий. Таїланд розташувався на 43-му місці, Турція – на 52-му, Індія - на 55-му, а Єгипет - на 58-му. Китай отримав 77-ме місце.

Із країн – учасниць колишнього СРСР найвище місце посідає Естонія зі своїм високим, 28-м місцем. Україні експерти Усесвітнього економічного форуму визначили 78-е місце (3,89 бали із 6 можливих). Вище знаходяться й інші пост-радянські країни: Литва (51), Латвія (53). Грузія займає 66-е місце, Росія – 68-е місце, Вірменія – 74-е і Азербайджан 75-е. Нижче від України знаходяться Казахстан (82), Молдова (95), Киргизська республіка (102), Таджикістан (110). Білорусія, Узбекистан і Туркменія до рейтингу не потрапили.

Країни Африки аналітики помістили в кінець списку. Його замикають Лесото, Ангола, Бурунді і Чад.

Від "Аратти": Якщо з низькими оцінками інвестиційної привабливості та наявності інфраструктури в Україні можна погодитися, то 118 місце (нижче лише Ангола, Бурунді, Гайана, Чад Камерун і Лесото) по наявності рекреаційних ресурсів та культурних пам`яток виглядає надто дивним і упередженим. Схоже на повну непоінформованість, або чийсь злонамірений умисел. Цікаво було б дізнатися, з яких джерел отримувалася така інформація.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.