Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як херсонські аферистки заробляють на ветеранах

Регіональні новини Регіон: Херсонська область 14005 переглядів

Опубліковано - 20.05.2006 21:29 | Всі новини | Версія для друку

Як херсонські аферистки заробляють на ветеранах
Як херсонські аферистки заробляють на ветеранах
Цього тижня в Херсоні одинокий 90-річний пенсіонер і ветеран війни став жертвою двох аферисток, які під виглядом працівників Військкомату видурили в нього всі заощадження, накопичені протягом багатьох років.

Скоріше за все жінки-злодійки використовували гіпноз або дуже «серйозні» методи впливу. Як зізнається постраждалий, тільки через декілька годин після того, як він віддав їм гроші, він прийшов до тями і засумнівався в тому, в чому його все ж таки переконали. Але було вже пізно.

Скидається на те, що аферистки-гіпнотезерки готувалися до своєї «операції» завчасно. Вони зібрали інформацію про «об’єкт», можливо, навіть узнали на пошті, що пенсія «об’єкта» становить близько 600 гривень, і припустили, що «об’єкт» за місяць не встигає її витратити, оскільки є ветераном і платить за всі комунальні послуги 25%. Як всі старі люди, за звичкою живе скромно, новий одяг не купляє і багато не їсть. А найліпше для них було те, що дід живе сам в однокімнатній квартирі одної з дев’ятиповерхівок, що на проспекті 200-річчя Херсону, мешканці яких, як правило, замикають двері парадного на ключ. В кожного мешканця парадного свій ключ, а якщо його немає, доводиться чекати біля дверей на того, у кого він є.

Діда чекали біля будинку. Коли він почав відкривати двері парадного, злодійки з ним почали доброзичливо розмовляти, обмовившись, що йдуть до ветерана з такого то поверху такої то квартири, бо мають завдання від Військкомату допомогти ветеранам обміняти гроші. Вони сказали, що Ющенко в триденний термін проводив обмін грошей і що сьогодні вже останній день обміну. Вони навіть посвідчення якесь показали.

Супроводжуючи діда до самої квартири, вони його так заговорили, що дізналися, що в діда є заощадження і немалі. До того ж в іноземній валюті. Вже у квартирі для правдоподібності вони попросили діда написати якусь заяву і записали номери всіх купюр, які їм дав дід для «обміну». Отак «обміняв» старенький 1300 доларів, які на його прохання і за його ж гроші йому періодично купляли родичі. Він добре пам’ятав часи інфляції, коли всі заощадження люди тримали в іноземній валюті. І за звичкою продовжував це робити.

Як він зізнався міліції, яку викликав, коли зрозумів, що потрапив на гачок брехні, його «щось перемкнуло». Але сподіватися на повернення діду грошей навіть в разі затримання аферисток, все ж таки не доводиться.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.