Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Севастопольські комуністи самопіарнулися?

Регіональні новини Регіон: м.Севастополь 8882 перегляди

Опубліковано - 6.03.2007 11:49 | Всі новини | Версія для друку

Севастопольські комуністи самопіарнулися?
Севастопольські комуністи самопіарнулися?
У Севастополі невідомі розмалювали нацистськими свастиками та антисемітськими гаслами будинок, де розташований міськком Компартії України. Провокаційні написи виявили зранку в неділю, однак до міліції комуністи не звернулися.

Гасла на приміщенні міському КПУ написані українською мовою, але з граматичними помилками. Вони спрямовані проти комуністів, антифашистів, євреїв та росіян, а також з вимогами надати пенсії ветеранам ОУН-УПА. Ще кілька закликів: “Слава Батьківщині!”, “Слава БЮТ!” і “Тимошенко – в президенти!”.
Акція пов’язана з намірами провести “консультативний референдум” проти НАТО?

Лідер севастопольських комуністів, депутат міськради Севастополя Василь Пархоменко каже, що «не вірить у причетність до цього вандалізму прихильників Юлії Тимошенко», але припускає, що ця акція пов’язана з намірами лівих провести 18 березня у Севастополі так званий “консультативний референдум” проти НАТО.

У Севастопольському штабі партії “Батьківщина” назвали появу таких написів “ганебною провокацією”. Там звертають увагу на численні граматичні помилки – “Батьківщина” з “і” після літери “щ”, “антифашисти” з “і” після “т”, у слові “пенсії” – дві літери “ї” замість “ії” тощо.

Тимошенківці: “Безграмотні провокатори намагалися імітувати слід українських патріотів з БЮТу”

Координатор Громадського комітету “Український Севастополь” Микола Владзимирський погоджується з таким висновком. Він заявив, що “провокаторів слід шукати у середовищі антиукраїнських сил міста, а згадана акція стоїть в одній шерензі з нещодавніми антисемітськими провокаціями у Києві та Одесі”.

Водночас, у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України у Севастополі повідомили, що до міліції звернень з цього приводу не було. Його начальник Юлія Сиротинська у зв’язку з цим висловила подив, оскільки правоохоронці по гарячих слідах могли вийти на злочинців, “а тепер це малоймовірно”.

Від “Аратти”: ми не можемо не звернути увагу на не типову реакцію на подію севастопольської ячейки КПУ. Загальновідомо, що КПУ як у столиці, так й в регіонах ніколи не упускає приводу, аби звернувшись до міліції, прокуратури й СБУ вчинити галас, вдаючи із себе переслідуваних і гнаних. Тим більше, у Севастополі, де влада практично контролюється або маріонетками Москви під прапорами партії “Регіонів”, або офіцерами діючого резерву ФСБ та ГРУ МО РФ, які діють в місті легально.

Здавалося б - ніякого ризику. "Злочинці" або не будуть знайдені, або ж знайдуть чергового “вередюка”, який “зізнається” у націоналістичній та антисимітській орієнтації, і само собою зрозуміло, є палким прихильником української опозиції.

Але цього разу, щось не “спрацювало”. Напевно тому, що СБУ, особливо останнім часом, стало аж надто українським. І зважаючи на цю обставину, очвидно, вирішили не ризикувати.

Бо якщо впіймають провокатора, він може виявитися аж зовсім не “вередюком” і далеко не “опозиціонером”, або ж, й не громадянином України. Логічно, що напередодні виконання важливого “доручення Кремля” по “антинату”, такий “ляп” може зіпсувати усі плани.

Напевно тому й обмежилися комуністи загадковою мовчанкою. Для інтриги.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.