Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Серед українців зростає кількість прихильників вступу до НАТО

Громадська думка 11321 перегляд

Опубліковано - 2.07.2014 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Серед українців зростає кількість прихильників вступу до НАТО
Серед українців зростає кількість прихильників вступу до НАТО
Кількість прихильників вступу України в НАТО серед українців продовжує зростати, при цьому більшість громадян поки виступають проти вступу в Альянс.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного спільно фондом “Демократичні ініціативи ім. І. Кучеріва" і Центром Разумкова.

Як розповіла директор фонду Ірина Бекешкіна, дослідження показало, що підтримка ідеї членства України в НАТО досягла свого максимуму за всі роки проведення соціологічних досліджень. Зокрема, у травні (опитування проводилося з 14 по 18 число) 34% громадян підтримали вступ України в НАТО, проти висловилися - 48%, 17% опитаних не змогли визначитися.

Проте вже на початку червня, згідно з результатами іншого соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова, 41% опитаних підтримали б вступ України в НАТО, якщо б відбувся відповідний референдум, а 40% висловилися б проти цього. (Опитування проводилося з 6 по 11 червня, було опитано 2012 респондентів.)

При цьому Ірина Бекешкіна зазначила, що мова йде не про абсолютну більшість, а лише про тих, хто взяв би участь у гіпотетичному референдумі. “Якщо взяти все населення в цілому, то ми поки не бачимо, щоб більшість підтримувала членство в НАТО. І це є аргументом для того, щоб зараз не піднімати це питання, тому що воно, як і раніше, розколює суспільство. Але, якщо раніше за вступ до НАТО висловлювався тільки захід України і з невеликою перевагою, то зараз це захід і центр, а також певна частина на півдні і на сході", - сказала вона, додавши, що раніше невеликий рівень підтримки вступу України в НАТО був обумовлений тим, що більшість громадян вважали, що членство в Альянсі зобов’яже Україну брати участь у військових діях. "Зараз ми бачимо, що НАТО не долучає Україну до військових дій. Тобто, агітує саме життя, експансія Росії", - підкреслила вона.

Крім того, Ірина Бекешкіна зазначила, що поряд із зростанням підтримки членства в НАТО, різко знизилася підтримка ідеї приєднання України до російського блоку безпеки - Організації договору про колективну безпеку країн, в яку входять 6 держав колишнього СРСР: 56% опитаних не підтримують цю ідею, прихильно ставиться до неї 16% і 28% не змогли визначитися з цього приводу.

Дослідження проводилося спільно Фондом «Демініціативи» і Центром Разумкова у всіх регіонах, крім Криму. В цілому було опитано 2011 респондентів старше 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.