Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві помер актор Михайло Ульянов

Втрата 10780 переглядів

Опубліковано - 27.03.2007 05:22 | Всі новини | Версія для друку

У Москві помер актор Михайло Ульянов
У Москві помер актор Михайло Ульянов
У понеділок, 26 березня в Москві пішов з життя художній керівник театру імені Євгенія Вахтангова, народний артист СРСР Михайло Ульянов.

Як повідомляється на інтернет-сайті Союзу театральних діячів Росії, смерть наступила в результаті важкої і тривалої хвороби.

Останні дні життя прославлений російський актор і режисер знаходився на лікуванні в одній із москвоських лікарень, куди його було доставлено 22 березня після загострення хронічного захворювання кишечника.

Михайло Олександрович Ульянов народився 20 листопада 1927 року в селі Бергамак Муромцевського району Омської області. У 1950 році він закінчив театральне училище імені Б. В. Щукіна при Державному академічному театрі імені Вахтангова, з якими пов'язано все творче життя актора.

За півстоліттям роботи в театрі Ульянов зіграв в таких спектаклях, як "Ідіот" по роману Ф.М. Достоєвського, "Історія Іркутська", "Антоній і Клеопатра", шекспірівському "Річарді III", в якому також виступив як співрежисер.

Режисерський дебют його відбувся в 1973 році в спектаклі "Ситуація" по п'єсі В.С. Розова. У вересні 1987 року Ульянов був призначений художнім керівником театру Вахтангова.

На рахунку актора понад 60 ролей в кіно. Широку популярність йому принесло участь в картинах "Живі і мертві" (1963), "Голова" (1964), "Брати Карамазови" (1968), "Звільнення" (1968-71), "Біг" (1970), "Майстер і Маргарита" (1995) та інших.

Ульянов був удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці, нагороджений двома орденами Леніна, орденом Жовтневої революції і орденом «За заслуги перед Вітчизною» III ступеня. У 80-х - 90-х роках Ульянов вибирався на керівні посади в Союзі кінематографістів СРСР, Союзі театральних діячів РРФСР і Росії. З 1996 року є Почесним Головою Союзу театральних діячів Росії.

Кінематографічні досягнення Ульянова були відзанчені преміями "Кінотавр" і "Золотий овен", а також призом "За художній і особистий внесок" Венеціанського кінофестивалю в 1982 році.

У 1989 - 1992 роках актор посідав посаду народного депутата СРСР, був членом ЦК КПРС (1991).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.