Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Законопроект, який дозволить українцям мати зброю, вже зареєстрували в Раді

За право людини 13362 перегляди

Опубліковано - 12.12.2014 02:23 | Всі новини | Версія для друку

У Верховній Раді хочуть легалізувати вогнепальну зброю
У Верховній Раді хочуть легалізувати вогнепальну зброю
Вільне володіння вогнепальною зброєю допоможе знизити криміногенну ситуацію на 17-22 відсотка.

Народний депутат Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка") зареєстрував у ВР проект закону, яким пропонується дозволити громадянам володіти вогнепальною зброєю, й ініціює створення у парламенті міжфракційного об’єднання "За право на зброю" для просування цього документу.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

"Я сьогодні ініціював створення у парламенті міжфракційного об’єднання "За право на зброю" для просування законопроекту "Про вогнепальну зброю цивільного призначення". Сьогодні і завтра я проведу зустріч з депутатами, які, я переконаний, зголосяться бути членами цього об’єднання", – зазначив Каплін.

Він висловив переконання, що надання громадянам права на придбання, володіння, носіння, застосування вогнепальної зброї дозволить їм захистися від свавілля влади, знизить криміногенну ситуацію (рівень злочинності, як стверджує Каплін, зменшиться на 17-22%) і створить передумови для мобілізації всього українського суспільства у разі зовнішньої загрози країні.

Говорячи про деталі законопроекту №1135, народний депутат зазначив, що у разі ухвалення документу, громадянам з 18 років буде дозволено володіти вогнепальною зброєю за умови, що громадянин є психічно здоровим, не судимим і пройшов навчання в ліцензованих організаціях, що навчатимуть володіти зброєю.

Своєю чергою виконавчий директор громадської організації "Українська стрілецька асоціація" Андрій Хаверчук зазначив, що, згідно із законопроектом, пропонується дозволити приховане носіння як короткоствольної, так і автоматичної (крім кулеметів) вогнепальної зброї, застосування її у цілях самозахисту.

"Законопроект передбачає право на купівлю будь-якої вогнепальної зброї, нарізної, гладкоствольної, крім кулеметів. Тобто, це фактично весь спектр зброї: від пістолетів і рушниць до автоматичних карабінів. Передбачено право на приховане носіння такої зброї", – повідомив Хаверчук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.