Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти ОБСЄ встановили: обстріл цивільних у Донецьку не могли здійснити українські військові

Надзвичайна подія Регіон: Донецька область 11287 переглядів

Опубліковано - 23.01.2015 11:15 | Всі новини | Версія для друку

Експерти ОБСЄ встановили: обстріл цивільних у Донецьку не могли здійснити українські військові
Експерти ОБСЄ встановили: обстріл цивільних у Донецьку не могли здійснити українські військові
Члени Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які відвідали місце обстрілу зупинки транспорту в Донецьку, визначили, що стріляли з північно-західного напрямку.

За результатами дослідження двох кратерів від вибухів вони також визначили, що, найімовірніше, це був обстріл із мінометів чи гармат, мовиться в повідомленні ОБСЄ.

Спостерігачі, які прибули на місце події, бачили там сім тіл, а пізніше в донецькому морзі їм повідомили, що всього внаслідок обстрілу на вулиці Купріна в Ленінському районі Донецька загинули вісім людей, повідомили в ОБСЄ. А у шпиталі їм повідомили про 13 поранених унаслідок цього обстрілу.

Дані ОБСЄ збігаються з попередніми повідомленнями Генеральної прокуратури України. Там повідомляли, що органи прокуратури Донеччини мають інформацію: зупинку обстріляли з вантажівки з мінометом, яка перебувала в Куйбишевському районі Донецька. Цей район розташований саме на північний захід від місця трагедії.

Значно далі на північний захід є й позиції українських військ – до них від того місця близько 15 кілометрів. Тоді як далекосяжність зброї на кшталт 82-міліметрового міномета, з якого, найімовірніше, здійснили обстріл, – лише близько 4 кілометрів.

22 січня вранці в Донецьку був здійснений обстріл людного місця з зупинкою міського транспорту, були вбиті й поранені люди на вулиці, у тролейбусі й легковому авті. Сепаратисти і російські засоби інформації намагаються скласти вину за обстріл на українську сторону, заявляючи, що стріляла, мовляв, «українська диверсійна група» зсередини повністю контрольованого сепаратистами Донецька.

Використання мінометів, захованих у вантажівках, характерне для сил сепаратистів – таким чином вони підвозять їх непоміченими до житлових кварталів, звідки ведуть вогонь.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.