Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Польська компанія судиться з “Газпромом” через ціну на газ

Газоват 6807 переглядів

Опубліковано - 14.05.2015 12:51 | Всі новини | Версія для друку

Польська компанія судиться з “Газпромом” через ціну на газ
Польська компанія судиться з “Газпромом” через ціну на газ
Польська компанія PGNIG звернулася з позовом у Стокгольмський арбітраж до “Газпрому” і “Газпром експорту” з приводу цін на газ.

Про це йдеться у повідомленні польської компанії.

"Правління Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNIG) S.A. оголошує, що 13 травня 2015 року компанія викликала ВАТ "Газпром" і ТОВ "Газпром експорт" на арбітражний процес, що розглядається в Арбітражному суді Стокгольма", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що розмір позовних вимог і дата ухвалення рішення не можуть бути вказані на цьому етапі дебатів.

Як повідомило джерело агентства в "Газпром експорті", "сенсації тут немає, арбітраж передбачений стандартними контрактами, але переговори зазвичай тривають". Офіційно в російських компаніях ситуацію не коментують.

У листопаді минулого року PGNIG повідомила, що звернулася з вимогою до "Газпрому" і "Газпром експорту" переглянути ціну на газ, що поставляється російською компанією у рамках довгострокової угоди. Причиною перегляду, на думку PGNIG, являються істотні зміни, що спостерігаються на енергетичному ринку Європи останніми роками.

Період для можливих переговорів завершився на початку травня. Звернення компанії в арбітраж не унеможливлює продовження двосторонніх переговорів, йдеться у повідомленні, що підтверджує зроблені раніше заяви глави польської компанії Маріуша Завіши.

Як повідомлялося раніше, через напругу у відносинах з Росією польські підприємства намагаються зменшити свою залежність від газу з РФ. Найбільший хімічний концерн країни "Grupa Azoty" та нафтова компанія "PKN Orlen" повідомили, що вони закуповують менше блакитного палива в нафтогазовій компанії PGNiG, а більше - в Німеччині.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.