Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія застосувала проти ворогів Асада крилаті ракети великої дальності

Імперія «Совок» 8642 перегляди

Опубліковано - 7.10.2015 19:08 | Всі новини | Версія для друку

Росія застосувала проти ворогів Асада крилаті ракети великої дальності
Росія застосувала проти ворогів Асада крилаті ракети великої дальності
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ Росії завдали 26 ударів по позиціях бойовиків екстремістського угрупування “Ісламська держава” у Сирії, заявив російський міністр оборони Сєргєй Шойгу на зустрічі з Владіміром Путіним.

"Чотири ракетних кораблі здійснили 26 пусків крилатих ракет морського базування по 11 цілях. За даними об’єктивного контролю, всі цілі були знищені, цивільні об’єкти не постраждали", - повідомив Шойгу.

За словами міністра, з 30 вересня й до сьогодні Росія завдала 112 ударів по позиціях ісламістів у Сирії.

"Інтенсивність ударів наростає, за останні дві доби знайдена велика кількість об’єктів: пункти управління, склади боєприпасів, бронетехніки, тренувальні табори бойовиків", - заявив він.

Путін позитивно оцінив дії російських військових у Сирії.

"Ми знаємо, наскільки складні операції такого виду, антитерористичні. Звичайно, підбивати підсумки ще рано, але те, що вже зроблено, безумовно, заслуговує на високі позитивні оцінки", - сказав пан Путін.

Раніше офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Конашенков заявив, що Росія може пристати на пропозицію Пентагону координувати дії в межах боротьби з джихадистами в Сирії.

Минулого тижня Росія почала військову кампанію в Сирії. Москва запевняє, що ціллю авіаударів є джихадистське угрупування "Ісламська держава".

Як передає кореспондент ВВС, джерела в британських військових колах із посиланням на дані розвідки стверджують, що лише "незначна" кількість російських авіаударів – приблизно один із 20 – спрямовані проти ІД.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.