Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді

Самоврядування 12315 переглядів

Опубліковано - 28.10.2015 14:23 | Всі новини | Версія для друку

Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді
Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді
Центральна виборча комісія грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда Дніпропетровської області, заявляє Комітет виборців України (КВУ).

Як йдеться в заяві, на думку ЦВК, одним із критеріїв ухвалення територіальною виборчою комісією рішення про проведення повторного голосування з виборів міського голови є відомості щодо кількості виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях відповідного міста, внесені до протоколу про результати виборів у відповідному єдиному одномандатному виборчому окрузі з виборів.

«Таким чином, Центральна виборча комісія підміняє поняття «виборча система» і «повторне голосування». Кількість виборців у місті 90 тисяч і більше є не підставою для проведення повторного голосування, а підставою для визначення виборчої системи для виборів певного міського голови. Повторне голосування, яке відбувається за умови, що жоден із кандидатів не отримає більше ніж 50% голосів, є вже наслідком застосування мажоритарної виборчої системи абсолютної більшості», – йдеться в заяві КВУ.

Експерти нагадали, що, згідно із законодавством, інформація про кількість виборців, а також про виборчу систему, за якою проводяться вибори мера, оприлюднюється ЦВК на її офіційному сайті і в ЗМІ.

«Як бачимо, ЦВК повідомляє не лише про кількість виборців, а саме про виборчу систему, яка визначається для конкретних місцевих виборів заздалегідь – не пізніше як за п’ять днів до дня виборчого процесу. Таким чином, виборча система для виборів міського голови Павлограда повинна визначатися на основі інформації, оприлюдненої ЦВК станом на 1 серпня 2015 року, тобто має застосовуватися мажоритарна система абсолютної більшості», – наголошують у КВУ.

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Роз’яснення ухвалене у зв’язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тисячі виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тисячі виборців, і згідно із законом в цьому місті не може бути другого туру виборів мера.

У Павлограді протестують через це рішення ЦВК.

У Павлограді за підсумками голосування 25 жовтня лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови, він уже працював міським головою Павлограда.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.