Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна виконує свої зобов’язання за Мінськими угодами, Росія -ні

Політика 5879 переглядів

Опубліковано - 25.01.2016 20:59 | Всі новини | Версія для друку

Україна виконує свої зобов’язання за Мінськими угодами, Росія -ні
Україна виконує свої зобов’язання за Мінськими угодами, Росія -ні
Україна вносить зміни до Конституції, що передбачені Мінськими угодами, навіть попри те, що проросійські сепаратисти не виконують взятих на себе зобов’язань, а припинення вогню на Донбасі досягти досі не вдалося.

Таку заяву в Європарламенті зробила виконувач обов’язків голови представництва України при ЄС Любов Непоп.

«Не бажаючи того, щоб нас звинувачували у невиконанні положень «Мінська», ми проголосували за ці зміни до Конституції, навіть попри те, що й серед громадян України у них не було великої підтримки, – пояснила дипломат. – Але що ми отримали у відповідь? Вогонь не припинений, відведення важких озброєнь не здійснено, прогресу з іншого боку немає. Але ж ми не можемо постійно односторонньо демонструвати результати, без таких самих кроків з боку представників так званих «ДНР»-«ЛНР» та Росії».

Непоп додає, що зміни до Конституції вже пройшли голосування Верховної Ради у першому читанні, але для завершення процесу Україна чекає виконання зобов’язань іншої сторони.

Натомість, заявляє виконувач обов’язків голови представництва України при ЄС, Київ має у своєму розпорядженні інформацію про присутність 9 з половиною тисяч російських військових на території України та ще 34 тисячі озброєних сепаратистів, що перебувають на Донбасі.

Українська армія дотримується режиму припинення вогню, обстріли ж з боку сепаратистських територій проводяться щоденно, пояснює Непоп, додаючи, що, згідно зі звітами спостережної місії ОБСЄ, важке озброєння там відведене не було, бо воно зафіксоване в інших місцях дислокації.

«Більше того, ми маємо достовірну інформацію, що Росія щодня надсилає на українську територію нове озброєння», – пояснює дипломат.

У той же час, додає Непоп, очевидними доказами грубих порушень сепаратистами положення Мінських угод про припинення вогню, є кілька атак, внаслідок яких були взяті кілька сіл, що перебували у так званій «сірій зоні».

Російська сторона наразі ці заяви не коментувала.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.