Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін й надалі обґрунтовує агресивні наміри щодо України і суміжних держав

Імперія «Совок» 6116 переглядів

Опубліковано - 26.01.2016 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Путін й надалі обґрунтовує агресивні наміри щодо України і суміжних держав
Путін й надалі обґрунтовує агресивні наміри щодо України і суміжних держав
Президент РФ Владімір Путін заявив, що кордон між РФ й Україною в радянські роки проведено «довільно» й «необґрунтовано», а включення Донбасу до складу України назвав «маячнею».

Як повідомила прес-служба Кремля, про це він сказав напередодні ввечері на засіданні міжрегіонального форуму руху «Общероссийский народный фронт».

«Кордони (СРСР - УНІАН) визначали абсолютно довільно і, загалом, далеко не завжди обґрунтовано. Україні, припустимо, Донбас передали під яким приводом? Підвищення відсотків пролетаріату в Україні для того, аби мати там більшу соціальну підтримку. Маячня якась, розумієте? І це не єдиний приклад, і багато інших», - сказав Путін.

За його словами, потрібно по-іншому поглянути на «ідеї, які сформулював тодішній керівник радянської держави Владімір Лєнін».

«Про що я говорив? Про те, що було закладено міну під будівлю нашої державності. Що я мав на увазі? Ось тепер конкретно. Я мав на увазі дискусію між Сталіним і Лєніним з приводу того, як будувати нову державу-Радянський союз», - зазначив Путін.

Він заявив, що Сталін тоді сформулював ідею автономізації майбутнього Радянського союзу.

«Відповідно до цієї ідеї всі решта суб’єктів майбутньої держави мали ввійти в СРСР на основі автономії з широкими повноваженнями. Ленін розкритикував позицію Сталіна і сказав, що це була несвоєчасна, неправильна ідея. І більше того, він просунув ідею входження всіх майбутніх суб’єктів цієї держави, а тоді було чотири суб’єкти – Росія, Україна, Білорусія і, до речі кажучи, південь Росії, Північно-Кавказька федерація, як вона називалася – ви краще за мене знаєте», - сказав Путін.

«Так от він, Лєнін, виступив за те, щоб держава, Радянський союз утворилася на основі, як він говорив, я можу помилитися, але ідея зрозуміла, повної рівноправності, з правом виходу з Радянського союзу. І от це і є міна сповільненої дії під будівлю нашої державності. Мало того, що до кордону прив’язали етноси багатонаціональної, по суті, унітарної держави, до якихось територій», - додав він.

Путін заявив, що культурна автономія – це одне, автономія з широкими державними повноваженнями – це інше, а право виходу з держави – це третє. «В кінцевому підсумку зокрема й це, поряд з неефективною економічною і соціальною політикою, призвело до розпаду держави. Це і є міна сповільненої дії», - вважає Путін.

Як повідомлялося раніше, у квітні 2014 року під час спілкування з росіянами Путін назвав південно-східну Україну «Новоросією».

«Нагадаю, користуючись термінологією царських часів – це «Новоросія», і цей Харків, Луганськ, Донецьк, Херсон, Миколаїв, Одеса не входили до складу України в царські часи. Це всі території, які були передані в Україну в 20-ті роки радянським урядом. Навіщо вони це зробили, Бог їх знає», - заявив він.

Фактично після цієї заяви Путіна збройні сили РФ почали активний наступ на Донбасі, відправку бойовиків і зброї в Луганську і Донецьку області. В результаті боїв загинули близько 10 тис. людей, на сході України було створено підконтрольні Кремлю терористичні утворення «ДНР» і «ЛНР».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.