Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розенко стверджує, що майже 40% переселенців - насправді такими не є

Скандал 7184 перегляди

Опубліковано - 2.03.2016 20:07 | Всі новини | Версія для друку

Розенко стверджує, що майже 40% переселенців - насправді такими не є
Розенко стверджує, що майже 40% переселенців - насправді такими не є
Багато переселенців зареєструвалися та отримують виплати в Україні, але продовжують проживати на територіях так званих ЛНР і ДНР.

За оцінками Служби безпеки України, 30-40% переселенців отримують соціальні виплати незаконно, оскільки отримують гроші в Україні, а проживають на території так званих ЛНР і ДНР, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства.

"Щотижня СБУ затримує кур’єрів з купою карток і грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. З початку року правоохоронці вилучили готівки в різній валюті на загальну суму близько 35 мільйонів гривень", - цитує Розенко прес-служба.

За його словами, ці гроші можуть прямо або опосередковано потрапити до бойовиків.

Як наголошується в повідомленні прес-служби, за українським законодавством отримувати соціальну допомогу можуть лише ті, хто виїхав з окупованих територій або зони проведення АТО і зареєструвався на підконтрольній Києву території.

Разом з тим, багато переселенців зареєструвалися, але продовжують проживати на непідконтрольних української влади територіях. Також у Мінсоцполітики повідомляють про випадки зловживань з боку чиновників при оформленні документів для отримання допомоги переселенцями.

"На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Робота, яку сьогодні проводить Мінсоцполітики з СБУ, спрямована на ліквідацію цих схем, за рахунок яких кошти українського бюджету, призначені для соціального захисту переселенців, осідають у кишенях чиновників або терористів", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Як повідомлялося раніше, міністр соціальної політики України Павло Розенко наполягає на притягненні до кримінальної відповідальності чиновників усіх рівнів, які задіяні в організації злочинних схем оформлення соцвиплат для псевдопереселенців.

Мінсоцполітики в 2015 році припинило виплати пенсій понад 180 тисячам з 1,1 мільйона пенсіонерів-переселенців на підставі інформації, отриманої від Служби безпеки та поліції. Наприкінці лютого 2016 року у відомстві заявили, що спільно зі Службою безпеки України перевіряють правомірність нарахування виплат близько 350 тисячам переселенцям.

Станом на 29 лютого на обліку знаходиться 1 мільйон 745 тисяч 999 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.