Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло

Кримінал 7594 перегляди

Опубліковано - 18.04.2007 16:21 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло
ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів КС. Підозрілим є те, що за дивних обставин, поза розслідуванням виявилися дії прихильників коаліції та урядовців.

Слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів Конституційного Суду, у тому числі й діяльність судді-доповідача Сюзанни Станік, при розгляді по суті справи за поданням про конституційність Указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, справу порушено за частиною 1 статті 376 Кримінального кодексу України та прийнято до провадження слідчим Генеральної прокуратури України. (Ст. 376. “втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов`язків або добитися винесення неправосудного рішення”).

За даними прес-служби, кримінальну справу було порушено після перевірки Генпрокуратурою низки фактів.

Зокрема, ГПУ встановила, що “з метою перешкодити виконанню суддями КС обов’язків” в Інтернет-виданнях, а також у ЗМІ розповсюджується інформація, яка не відповідає дійсності, є неправдивою та дискредитує суддю-доповідача у цій справі Cюзанну Станік. При цьому прес-служба нагадала інформацію про нібито незаконне отримання нею квартири вартістю 2 млн. доларів. За цим фактом Генеральною прокуратурою проведено перевірку, в порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю події злочину, оскільки з’ясовано, що квартира була отримана внаслідок договору дарування від близької родички у відповідності до вимог чинного законодавства.

Також, за даними прес-служби ГПУ, було перевірено законність придбання квартири цією родичкою і встановлено, що права власності на неї було отримано законно на підставі інвестиційного договору ще чотири роки тому.

Крім того, як зазначають в Генпрокуратурі, на брифінгу в СБУ була оприлюднена інформація про отримання близьким родичем Станік нерухомих об’єктів. Ця інформація в подальшому була розповсюджена в засобах масової інформації “з метою впливу на свідомість суддів Конституційного Суду України при розгляді ними справи по суті”, йдеться у повідомленні ГПУ.

Також у зверненні 5 суддів КС вказувалося про систематичний тиск на них при підготовці до розгляду справи щодо конституційності указу Президента про розпуск ВР.

Сьогодні, 18 квітня, група осіб, у тому числі й народні депутати України, з метою перешкоджання роботи Конституційного Суду та виконанню суддями КС своїх обов’язків заблокувала вхід до приміщення Конституційного Суду. І тільки після втручання працівників міліції вхід до суду було розблоковано, і роботу Конституційного Суду України розпочато, зазначають в ГПУ.

Саме з огляду на ці обставини і було порушено кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів КС, пояснюють у Генпрокуратурі.

Генеральна прокуратура звертається до всіх громадян України, народних депутатів, посадовців з проханням суворого дотримання вимог закону, який регламентує діяльність та порядок здійснення правосуддя відповідно до конституційного принципу незалежності суддів.

Від “Аратти”: “неупередженність та незаангажованість” керівництва ГПУ - загальновідома. Ще із часів Кучми.

Можна було б наводити довгий перелік гучних фактів, які свідчать про ту саму “неупередженність”. Починаючи від справи Гонгадзе, яка тихесенько зависла за зачиненими дверима правосуддя, справи убивства журналіста Александрова та “убивці”-бомжа Вередюка... Можна принагідно згадати так, по суті не розкрите убивство Вадима Гетьмана та “притягування за вуха” до числа замовників Павла Лазаренка, а також “справу” агрофірми “Наукова”, яка коштувала життя та чесного імені народному депутатові України Агафонову... Можна пригадати справу ЄЕСУ, яка була “розбита вщент” Верховним Судом України... І цей перелік можна продовжувати й продовжувати...

І чомусь здається, що миттєва “всебічна й неупереджена” перевірка фактів щодо родичів судді Станнік виглядає зовсім не так, як того хотіли б в ГПУ. Бо за декілька днів перевірити законність статків родички судді - просто нереально навіть в умовах сучасної техніки. Тим більше, що СБУ - зовсім не та організація, яка буде офіційно оприлюднювати факти, в які не мають задокументованого підтвердження. Це ж, вибачте не нардеп Кисельов, який за свої гучні заяви апріорі, законом, звільнений від відповідальності.

Аж зовсім не можна назвати “неупередженним”, а тим більше “всебічним” й кваліфікацію дій пікетувальників КС. Адже більшовицька масовка з'явилася під його стінами значно раніше. Й поводилася аж ніяк не скромно. І це - бачила вся Україна. Окрім пана Медведька, зрозуміло.

І що аж зовсім дивно - поза увагою слідства опинилася розмова прем'єра Януковича із Головою КС, після чого останній опинився у лікарні.

Проте, втішає, що в ювілей 37-го року ГПУ досить чітко й “аполітично” визначило “ворогів народу”: опзицію та журналістів. Просто, традиційно й зі смаком. А то ми вже хвилюватися почали - невже творіння Вишинського сконало?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.