Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Порошенко висловив сподівання, що саміт НАТО запровадить механізм, який примусить РФ виконувати домовленості

Політика 8094 перегляди

Опубліковано - 7.07.2016 22:17 | Всі новини | Версія для друку

Порошенко висловив сподівання, що саміт НАТО запровадить механізм, який примусить РФ виконувати домовленості
Порошенко висловив сподівання, що саміт НАТО запровадить механізм, який примусить РФ виконувати домовленості
Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Державним секретарем США Джоном Керрі зазначив, що Україна очікує, що після зустрічей на високому рівні у Варшаві, де відбудеться Саміт НАТО, буде напрацьовано механізми, які змусять Росію до виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Глава Української держави повідомив, що у столиці Польщі заплановано засідання Комісії Україна -НАТО на найвищому рівні та зустріч в унікальному форматі - країн великої п’ятірки: США, Німеччини, Франції, Британії та Італії та України, за принципом, як це відбувалося в Уельсі у 2014 році.

"В Україні очікують, що за результатами зустрічей у форматі Саміту НАТО, комісії Україна-НАТО, і у форматі Велика п’ятірка плюс Україна ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей та початку деокупації Криму. Адже ми продовжуємо наполягати на започаткуванні міжнародного механізму деокупації півострова", - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що основою всіх перемовин є солідарність і спільна відповідальність, а зустрічі у такому форматі - є підтвердженням обопільного інтересу до зміцнення особливого партнерства.

"Завдяки цьому і до тепер зберігається єдність міжнародної спільноти щодо необхідності збереження санкційного тиску на Росію. Це не є покарання, це мотивація Росії для того, щоб повністю імплементувати Мінські угоди. Передусім для того, щоб Росія і надалі була за столом переговорів та нарешті розпочала виконувати взяті на себе зобов’язання", - наголосив Петро Порошенко.

Президент також висловив сподівання на продовження співробітництва України і Сполучених Штатів у контексті реалізації програм щодо реформування сектору оборони і безпеки нашої держави задля приведення вітчизняних Збройних Сил у відповідність до стандартів НАТО, як це зазначається у Стратегічному оборонному бюлетні.
За словами Глави держави, під час зустрічей обговорюватимуться не лише безпекові аспекти. На зустрічі Комітету обговорюватимуться питання підтримки реформ в Україні, зокрема проведення суддівської реформи, реформ митного сектору, державної фіскальної служби, підтримки антикорупційних кроків України, енергозабезпечення і інші напрямки.

"Але наголошую - це саміт НАТО, тому першочергова увага буде приділена питанням безпеки, розширення оборонної співпраці, військово-технічної співпраці і велика кількість напрацювань вже існує і думаю, що вона буде реалізована під час Комісії. Головне - ми очікуємо на підтримку Альянсу, ми очікуємо, що ті позиції, які були задекларовані під час Бухарестського саміту, ключовою з яких є те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни, залишаються сталими", - підкреслив Петро Порошенко.

Держсекретар США Джон Керрі, у свою чергу, зазначив, що Комісія Україна-НАТО зустрічатиметься на рівні голів держав, що є важливим. "Вони мають прийняти повномірний пакет допомоги, який консолідує допомогу НАТО у створенні нових спроможностей українських Збройних Сил. Також НАТО вітає український прогрес у реформуванні, зокрема щодо цивільного керівництва у Збройних Силах і подальшому просування до стандартів НАТО", - сказав Джон Керрі.

Джон Керрі також зазначив, що США є прибічником політики відкритих дверей у вітанні нових членів НАТО, коли вони до того готові. Держсекретар США висловив думку, що Україні ще треба багато чого зробити у реформуванні оборони і забезпеченні взаємосумісності з військами НАТО. Водночас, він ще раз високо оцінив останні зусилля нашої держави в реформуванні оборони, що є ознакою демократичного процесу і важливим елементом намірів поглиблення співпраці з Альянсом.

Петро Порошенко подякував Джону Керрі за принципову позицію США у питанні суверенітету, територіальної цілісності України, включно з Кримом та постійну увагу, яка надається Україні. "За постійну підтримку, яку ми відчуваємо з вашого боку, з боку Уряду США, за дуже вчасний візит і за конструктивні та ефективні переговори, які ми щойно мали, у дусі зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США", - сказав Президент зауваживши, що візит Держсекретаря США в Україну напередодні Варшавського саміту НАТО є дуже символічним.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.