Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики збільшують кількість обстрілів

Війна з Росією (АТО) 6849 переглядів

Опубліковано - 18.08.2016 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики збільшують кількість обстрілів
Ситуація на фронті: російські бойовики збільшують кількість обстрілів
Ситуація у зоні проведення АТО загострюється. Минулої доби російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Найбільше, 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 із важкої артилерії. 6 разів противник відкривав артилерійський вогонь по Авдіївці - випустив понад 130 снарядів калібру 122 мм по наших захисниках, цей же калібр використав при обстрілах Пісок, Новоселівки другої, Першого Травня, 4 десятки снарядів дісталося Луганському. Не припиняються мінометні та гранатометні обстріли позицій українських захисників по всій лінії розмежування на цьому напрямку. У Новгородському та Зайцевому ворог застосував БМП, у Новоселівці Другій протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці проявив себе снайпер.

На Маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню супротивником. Із 122 мм артилерії він обстрілював позиції в Мар’їнці, установки калібру 152 мм використав по укріпленнях в Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки БМП. У Мар’їнці активізувався снайпер.

На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник тричі - на початку та наприкінці доби, застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоалександрівка. Вогонь артилерії ворог підсилював мінометними та гранатометними обстрілами наших укріплень. У Золотому, Станиці Луганській та Кримському відкривався здебільшого гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній та Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Попри активізацію дій противника підрозділи Сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.