Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правозахисники вимагають допуску до Панова у СІЗО Сімферополя

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 5891 перегляд

Опубліковано - 23.08.2016 14:00 | Всі новини | Версія для друку

Правозахисники вимагають допуску до Панова у СІЗО Сімферополя
Правозахисники вимагають допуску до Панова у СІЗО Сімферополя
Правозахисники та офіційні органи в Україні досі не знають, скільки українських громадян було затримано ФСБ Росії зі звинуваченнями у підготовці “диверсій” на території Криму.

Відомі прізвища трьох громадян України - Євгена Панова, Андрія Захтея та Ридвана Сулейманова, які - за твердженням російських спецслужб - входили до ліквідованої "диверсійно-розвідувальної групи". Їхні рідні, а також адвокати не знають, у яких вони умовах перебувають, оскільки до них нікого не пускають.

У той же час, за неофіційною інформацією, яку поширювали у тому числі російські ЗМІ, у справі про "диверсію" у Криму затримано до 10-ти людей.

Тиждень томуФедеральна служба безпеки Росії заявила, що запобігла терактам в Криму, які нібито готувало головне управління розвідки міністерства оборони України.

Атака мала бути спрямована на "критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова", твердили у ФСБ.

ФСБ Росії повідомило, що під час "знешкодження диверсантів" були затримані громадяни України і Росії, серед яких Євген Панов. Згодом російські спецслужби повідомили про ще двох затриманих - Андрія Захтея та Ридвана Сулейманова.

Високопосадові особи в Україні категорично заперечили ці звинувачення. Спікер українського Генштабу Владислав Селезньов назвав заяви російської сторони провокацією.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт сказав, що спецслужби країни не намагається силою повернути анексований Крим. "Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити", - твердив Юрій Тандіт.

Українська влада припустила, що своїми діями Росія намагається зірвати Мінські домовленості і загострити конфлікт на сході України.

Недопуск

"Недопуск адвокатів до затриманого Євгена Панова чітко свідчить про те, що знову і знову порушуються міжнародні права арештованого. Людина була незаконно позбавлена волі, можливо, до нього незаконно застосовуються тортури", - заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Правозахисникам відомо, що Євген Панов перебуває у СІЗО Сімферополя, його регулярно вивозять до різних будівель, вірогідно, на допити.

Брат Панова, Ігор Котелянець сказав, що Євгену призначили адвоката від ФСБ Росії.

"Але ми розуміємо, що ні про який захист не може в такому випадку йтися. Наш адвокат вже тиждень перебуває у Криму, але не може потрапити до Євгена. Ми сподіваємося, що ми доберемося до нього і хоча б перевіримо, у якому він стані, оскільки є всі підстави говорити про застосування катувань до нього", - сказав він.

Ігор Котелянець наголосив, що його брат не мав ніяких зв’язків із Кримом, у нього немає там знайомих. Євген Панов, твердить він, займався останнім часом волонтерством для українських військових на Донбасі.

Ольга Скрипник та Ігор Котелянець повідомили, що подали до прокуратури АРК дві заяви - про зникнення людини і про порушення прав Євгена Панова через незаконне позбавлення волі. Однак досі не відомо, кажуть вони, як українські слідчі розслідують ці заяви.

Своєю чергою, представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига повідомив, що офіс омбудсмена звернувся до уповноваженого з прав людини Росії Татьяни Москальковой з проханням з’ясувати кількість затриманих українців та те, у якому вони стані.

"Вона обіцяла, що це питання буде у неї на контролі. Ми щодня смикаємо її, вона твердить, що звертається до Слідчого комітету Росії, аби з’ясувати усю інформацію. Відповіді поки що немає, офіс омбудсмена РФ посилається на таємницю слідства", - каже Михайло Чаплига.

Представник уповноваженого також сказав, що українська сторона намагається з’ясувати, чи застосовувалися тортури до українських ув’язнених.

"Ми не можемо напевне твердити, були вони чи ні. Але відео підтверджує, що Євген Панов був побитий. Ми не знаємо, чи це сталося під час затримання, чи у СІЗО. Тому ми вимагаємо, аби це встановив офіс обмудсмена Росії", - наголосив Михайло Чаплига.

Представник омбудсмена сказав, що українська сторона виконує доручення президента Петра Порошенка домогтися зустрічі з усіма утримуваними у СІЗО Сімферополя громадянами України.

"Позитивна новина полягає у тому, що відмови від російської сторони немає. Негативна - конкретики на сьогодні теж немає", - визнав Михайло Чаплига.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.