Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: “тиша” по-російські - 15 обстрілів сьогодні і 40 - минулої доби

Війна з Росією (АТО) 6398 переглядів

Опубліковано - 27.09.2016 23:07 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: “тиша” по-російські - 15 обстрілів сьогодні і 40 - минулої доби
Ситуація на фронті: “тиша” по-російські - 15 обстрілів сьогодні і 40 - минулої доби
З опівночі і до 18.00 зафіксовано 15 випадків відкриття вогню по позиціям українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Зокрема, на Маріупольському напрямку противник порушував “режим тиші” в районі Мар’їнки, Талаківки та Водяного зі стрілецької зброї та гранатометів. Окрім того, по Талаківці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку обстріли з боку бойовиків із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї відбулися в районі Авдіївки. Також по Авдіївці вів вогонь снайпер.

На Луганському напрямку противник вдавався до збройних провокацій зі стрілецької зброї в районі Новоолександрівки та Новозванівки.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціям українських захисників.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень “режиму тиші”. Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Станиці Луганської.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 порушень “режиму тиші”. В районі Мар’їнки, Старогнатівки, Широкиного та Павлополя бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Окрім того, по Мар’їнці вів вогонь снайпер, а по Старогнатівці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. Окупанти вели вогонь із мінометів 82-го та 120 калібру по Зайцевому, а з 120-го - по Нижнє Лозовому. Також бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів по Верхньоторецькому, Зайцевому, Авдіївці та Нижне Лозовому. А з БМП - по Зайцевому та Нижнє Лозовому.

Збройні Сили України вітають будь-які політичні зусилля, які спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Сході України та на відведення з Донбасу російських окупаційних військ. Відповідно до Мінських домовленостей, відведення сил та засобів з ділянок, розташованих у районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе лише за умови сталого припинення вогню. Цей процес є дуже складним та передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все точно зафіксувати та верифікувати. Варто зазначити, що ключові позиції в цих районах Збройні Сили України не здадуть та у випадку погіршення ситуації своєчасно повернуться на попередні позиції.

Наголошуємо, що українські військовослужбовці суворо дотримаються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.