Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна погодила із ОБСЄ план контролю ділянки кордону з РФ на Донбасі

Влада 5698 переглядів

Опубліковано - 12.10.2016 17:29 | Всі новини | Версія для друку

Україна погодила із ОБСЄ план контролю ділянки кордону з РФ на Донбасі
Україна погодила із ОБСЄ план контролю ділянки кордону з РФ на Донбасі
Україна погодила з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) план того, як організація візьме під свій контроль ділянку кордону з Росією на Донбасі.

Про це, виступаючи на національному експертному форумі "Ключові питання року", заявив глава МЗС Павло Клімкін.

"У нас є узгоджений з ОБСЄ план, як вона починає контролювати непідконтрольний ділянку кордону на Донбасі", - сказав Клімкін.

У той же час подробиць цього плану Клімкін не уточнив. При цьому голова МЗС зазначив, що зараз Росія свідомо затягує переговори по Мінську.

"Ми не можемо шукати компромісу по Мінську. Мінські домовленості необхідно просто виконати. Росія ж намагається перевернути логіку Мінська", - сказав міністр.

Клімкін також повідомив, що план складається з трьох пунктів:

- Розміщення на неконтрольованому ділянці кордону 9 баз ОБСЄ.

- Розміщення обладнання для спостереження за рухом на кордоні, в тому числі, інфрачервоних датчиків.

- Розміщення груп ОБСЄ в усіх пунктах пропуску та забезпечення їм можливості проводити моніторинг.

"Якщо ми це зробимо, то в принципі ми матимемо достатньо надійну гарантію, що трафік і російських регулярних військ, і техніки, і найманців, і боєприпасів і всього, що є, буде перекритий ОБСЄ", - сказав міністр.

Він також уточнив, що Росія поки не погодилася на цей план. У той же час, за словами Клімкіна, поки що чисельність можливої місії ОБСЄ на Донбасі не узгоджена.

Раніше МЗС закликало українців утриматися від відвідання Росії.

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня у профільному комітеті Верховної Ради вже схвалили постанову про запровадження візового режиму з Росією.

Нагадаємо, після затримання і арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував обговорити можливість введення візового режиму з Росією та заявив, що незабаром проведе консультації із лідерами фракцій, після чого народні депутати зможуть розглянути проект такої постанови 6 жовтня.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність прогнозу і вивчення ризиків, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з Російською Федерацією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.