Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу

Газоват 9243 перегляди

Опубліковано - 5.12.2016 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу
Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу
Стокгольмський арбітраж завершив слухання у рамках спору НАК “Нафтогаз України” і ПАТ “Газпром” за контрактом на транзит газу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Слухання в Стокгольмському арбітражі закінчилися. Два тижні трибунал заслуховував юридичних радників, свідків і експертів", – написав він.

На думку Вітренка, команда "Нафтогазу" змогла привести переконливі аргументи своєї правоти. "Зараз протилежна сторона буде зривати процес в Стокгольмі. Різними способами. Головною мішенню, зрозуміло, буде" Нафтогаз".

Але будуть і спроби переглянути вартість транзиту через рішення регулятора (НКРЕКУ). Будуть навіть спроби через ЄС домогтися виключення для "Газпрому" в частині застосування європейських норм до транзиту через Україну – до закінчення діючого контракту ... Це не вичерпний перелік загроз. Але ми повинні вистояти", – резюмував головний комерційний директор НАК.

Як нагадував Вітренко, у разі, якщо арбітраж підтвердить справедливість вимог НАК в цій комерційній суперечці між компаніями, "Газпрому" доведеться виплатити десятки мільярдів доларів компенсації, щорічно платити за транзит по українській території на $4 млрд більше і не перешкоджати інтеграції України в європейський ринок.

Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу - до червня 2017 року.

Як повідомлялося, "Газпром" та "Нафтогаз" подали взаємні позови до Стокгольмського арбітражу. Суд відмовився об’єднати ці позови.

Загальні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в рамках позову станом на 31 липня 2016 року склали $28,3 млрд. З них за контрактом на поставку газу - $18,1 млрд, зокрема, $14,2 млрд стосуються питання цін на газ, закуплений Україною в період з 20 травня 2011 року по жовтень 2015 року. У свою чергу, вимоги по транзитному контракту склали $10,2 млрд.

Загальні зустрічні вимоги "Газпрому" до "Нафтогазу" становлять $38,7 млрд. Майже вся ця сума стосується контракту на поставку газу: $29,2 млрд - санкції за принципом "бери або плати" за 2012-2014 роки і третій квартал 2015 року; $2,2 млрд відносяться до питання спірної ціни на газ в четвертому кварталі 2013 року і другому - 2014 року. Вимоги російської компанії по транзитному контракту складають загалом $6 млн і стосуються 5 млн куб. м. балансуючого газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.