Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко вважає, що трагедія в Княжичах сталася через недбалість

Надзвичайна подія Регіон: Київська область 11520 переглядів

Опубліковано - 6.12.2016 21:10 | Всі новини | Версія для друку

Луценко вважає, що трагедія в Княжичах сталася через недбалість
Луценко вважає, що трагедія в Княжичах сталася через недбалість
Причиною трагедії у Княжичах стала службова недбалість керівників, які планували спецоперацію щодо затримання злочинців.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Верховній Раді, відповідаючи на запитання журналістів.

"Слідчі Генпрокуратури вбачають в діях тих, хто координував, явні ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків, а саме - вбивства п`ятьох працівників МВС при виконанні обов`язків", - сказав він.

Луценко додав, що все причетне до цієї трагедії керівництво вже відсторонене від займаних посад. "Люди будуть допитані ще раз, будуть проведені відповідні слідчі дії та інші допити, після чого ми вийдемо на підозри", - зазначив генпрокурор.

Він розповів, що історія по відслідковуванню злочинців розпочалася ще у середині вересня поточного року, коли на проспекті Перемоги в столиці відбувся розбійний напад на власників пункту обміну валют. Потерпілі написали заяву про злочин і було зареєстроване кримінальне провадження. Через деякий час поблизу місця злочину було знайдено покинутий автомобіль без номерних знаків, який потерпілі впізнали як машину, з котрої виходили розбійники, одягнені у форму з написом "СБУ".

Далі було відкрите кримінальне провадження і направлене звернення до суду з проханням надати право на проведення оперативних дій. В результаті оперативники встановили ймовірного організатора розбійної групи, яким виявився чоловік, що раніше працював у спецпідрозділі МВС. Під час прослуховування його телефону слідчі дізналися про його плани створити розбійну групу для нового нападу. Далі шляхом відстеження цієї групи було встановлено, що підозрюваний та найняті ним розбійники виїхали на територію населеного пункту Княжичі, де мали зупинку біля одного з будинків.

У ході зняття інформації з їхніх телефонів стало зрозуміло, що операція планується в найближчі дні. Далі організатор збирався їхати відпочивати за кордон, тому МВС спланувало групу у тому числі з бійців "КОРДу" і розмістило їх в приміщенні, яке ймовірно мало бути об`єктом розбійного нападу.

"Забігаючи вперед скажу, що саме в цей трагічний день інші працівники МВС стежили за організатором та виконавцем цього нового розбійного нападу і виїхали з району населеного пункту Буча у напрямку Княжичів. У Княжичах була організована засідка по місцю ймовірного нападу, а також на в`їзді в населений пункт був встановлений пункт спостереження, який складався з двох працівників МВС", - описує проведення спецоперації генпрокурор.

За його словами, далі відбулися події, які сформували форс-мажор у всіх планах керівництва спецоперації. Як відомо, біля будинку, де знаходилася розвідка поліції, спрацювала сигналізація. Туди прибула машина Державної служби охорони Київської області, яка не була обладнана обов`язковими у таких випадках проблисковими маячками.

"О 1 годині 52 хвилини спрацювала сигналізація, в 2 години 10 хвилин прибула перша машина ДСО з двома працівниками. В 3 год. 20 хв. прибула друга машина ДСО з трьома особами. Вони виявили, що до цього приміщення є драбина і вскриті вікно гаражу і вікно будинку, відповідно були ознаки перебування. Один наряд ДСО пішов обстежувати територію в один бік будинку, інший наряд - в іншу. Коли перший повернувся, то побачив, що другий наряд в сусідній недобудові затримав двох осіб. Це і були розвідники МВС, які були вислані для проведення операції", - розповідає Луценко.

За його словами, розвідники повідомили своє керівництво про те, що "до них підходять невідомі в чорному", і що їх "захопили". Це стало форс-мажором для усіх керівників спецоперації по затриманню розбійників.

"Слідство буде встановлювати, хто за які команди має нести відповідальність, але вже зараз ясно, що команди були в корні невірні і "КОРД" був без жодного попереднього аналізу і планування відправлений на те, щоб відбити двох розвідників. Під`їхавши до місця події на автомобілі, вони (працівники спецпідрозділу "КОРД" - ред.) не побачили розпізнавальних знаків ДСО, бо вони не нанесені на переднє скло, а проблискові маячки не працювали. Відповідно керівник підрозділу "КОРД" підійшов впритул до автомобілів ДСО. Зараз лише експерти можуть сказати, хто перший вистрілив. Стрілянина відбувалася буквально в лічені хвилини. Звичайно, експертизи покажуть нам, хто вистрілив перший. Працівник "КОРДу" був поранений, впав і після цього прицільно стріляв в машину ДСО. Або навпаки. Він стріляв перший, а з машини ДСО відповідали. Це встановлять експерти. Але це вже не знімає питання відсутності правильної координації і підготовки до цієї спецоперації", - зазначив генпрокурор.

"Фіналом є те, що реальні розбійники, яких вирахувала Нацполіція, почувши стрілянину, повернулися до місця, де залишили свої машини поблизу Бучі, і були затримані Департаментом карного розшуку МВС. Ще двоє їх співучасників були затримані в АТО. Таким чином є шість затриманих, які підозрюються в організації скоєння ряду розбійних нападів. Маємо зараз визначатися з підозрюваними за службову недбалість, що привела до тяжких наслідків. Це буде зроблено в найкоротший термін", - резюмував Луценко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.