Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії

Влада 7332 перегляди

Опубліковано - 14.12.2016 16:45 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії
Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії
У РНБО впевнені, що за потужними кібератаками, які відбувались останнім часом, стоять кіберзлочинці з Російської Федерації.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму коментарі журналістам.

За його словами, близько тижня тому розпочалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси українських державних органів, об’єктів критичної інфраструктури і установ недержавного сектору. «Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного у РФ», - зазначив Секретар РНБО України, пояснивши, що атаки здійснюються з використанням комп’ютерних мереж, розташованих у різних країнах.

«Одне з головних завдань кіберзлочинців полягало у дестабілізації фінансово-банківського сектору України напередодні Нового року, що мало призвести до зриву кампанії з соціальних виплат, ускладнення функціонування провідних державних установ і блокування бюджетного процесу», - повідомив Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що завдяки зусиллям фахівців кіберпідрозділів ДССЗЗІ, СБУ та НПУ, «попри те, що кібератаки не припиняються, у найстисліші строки функціонування уражених комп’ютерних систем було відновлено».

«Аналіз кіберінцидентів засвідчив, що інформаційні ресурси, які були підключені до державної системи кіберзахисту, не були пошкоджені», - зазначив Турчинов, наголосивши, що через брак фінансування велика кількість інформаційних ресурсів державних органів досі не підключена до цієї системи.

«Зокрема, у 2016 році з передбачених для цього коштів не було виділено жодної копійки через блокування парламентом рішення щодо наповнення Спеціального фонду Державного бюджету за рахунок конфіскованих коштів», - підкреслив Секретар РНБО України, додавши, що нинішня ситуація свідчить про необхідність «негайного виділення необхідного фінансування для розвитку державної системи кіберзахисту, зокрема, у Державному бюджеті 2017 року».

За його словами, питання зміцнення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів в умовах агресивних проявів гібридної війни з боку РФ буде розглянуте на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки за участі керівництва Уряду України, яке відбудеться сьогодні у Ситуаційному центрі РНБО України. «За результатами обговорення буде ухвалено деталізований план заходів з підвищення рівня кіберзахисту», - підсумував Турчинов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.