Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шара скінчилася!

Технології 10868 переглядів

Опубліковано - 31.05.2006 16:43 | Всі новини | Версія для друку

Для ледачих студентів настали важкі дні
Для ледачих студентів настали важкі дні
Для ледачих студентів настали важкі дні - російські програмісти розробили спеціальну систему для виявлення плагіату. Замовником чудо-програми виступив ректор одного з російських вузів.

Свій винахід програміст назвали просто - "Антиплагіат".

Працює програма досить просто: потрібно усього лише відкрити сайт програми і завантажити необхідний документ, наприклад, дипломну роботу або ж дисертацію.

Комп’ютер шукає в мережі схожі тексти, і, наприклад, через 5 секунд видає вердикт: текст на 40 відсотків украдено з інтернету. Тут же даються посилання на реального автора.

Творці системи ставлять своєю метою підвищення якості російської освіти, переважно в тих його складових, де від учня потрібно докладення творчих зусиль при написанні рефератів, дипломних робіт або творів.

Система працює зовсім недавно, але вже має власних шанувальників, серед них і викладачі Московського інституту економіки, менеджменту і права.

Викладачі цих вузів виявилися найдопитливішими: уже другу сесію тут не обходяться без сучасного детектора неправди.

Справедливості заради варто зазначити, що викладачі не забули протестувати і власні наукові праці.

Виявилося - усе чисто. Потім перевірили репутацію улюблених випускників минулих років, і пошкодували про це - відсоток запозичення був від 50 до 80.

"Пошук збігів здійснюється методом порівняння послідовностей символів без обліку язикових особливостей і мовних взаємозв’язків", - розповів Гліб Никитов, керівник розробки AntiPlagiat.ru.

"За рахунок цього досягається висока, у кілька секунд, швидкість пошуку збігів. До того ж, система дозволяє боротись з плагіатом на будь-якій мові - у цьому складається її перевага перед західними аналогами, наприклад, TurnItIn.com", - зазначив розробник.

На даний момент сервіс працює в тестовому режимі, при цьому творці системи відзначають стабільну роботу механізму пошуку збігів.

Система працює з форматами HTML, RTF, PDF, .txt, .doc.

Аналіз тексту обсягом 5 тисяч знаків здійснюється за кілька секунд.

На сьогоднішній день AntiPlagiat.ru проводить аналіз тексту більше, ніж за 4 мільйонами джерел.

У майбутньому розробники планують значно поповнити базу.

Використання програми при перевірці письмових робіт студентів (рефератів, курсових і дипломних робіт) звільнить викладачів від частини рутинної роботи і дозволить їм приділяти більше часу безпосередньо процесу навчання, говорять творці проекту.

У той же час, програма покликана "спонукати студентів до самостійного написання, а не шляхом копіювання знайдених в інтернеті сторінок, які стосуються заданої тематики", говориться на офіційному сайті Антиплагіат.ру.

Скільки буде "загублених" п’ятірок і зірваних дипломів внаслідок використання даної програми, поки невідомо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.