Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Габріель і Лавров не проти розширення “нормандського” формату?

Політика 7186 переглядів

Опубліковано - 9.03.2017 17:25 | Всі новини | Версія для друку

Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров
Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров
Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров вважають доцільним залучення США до переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це вони заявили у Москві у четвер після переговорів, відповідаючи на запитання німецького журналіста про те, якою може бути роль США у врегулюванні ситуації на сході України.

"Ми зацікавлені в тому, аби "нормандський формат" був форматом, який не тільки супроводжує, а й стежить за реалізацією Мінська. Але ми зацікавлені і в тому, аби США були не тільки поінформовані, а й використовували свої можливості впливати на всіх, на кого вони можуть вплинути, щоб мінські угоди виконувалися", - заявив керівник зовнішньополітичного відомства ФРН.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров зауважив, що призначення чиновників у Державному департаменті США ще не завершене, оскільки відповідні процедури займають чимало часу.

"Це не дуже дозволяє активно працювати з американськими партнерами. Хоча практично немає жодного конфлікту, де можна було б обійтися без США. Це стосується і України", - сказав він.

Лавров сказав, що в останні роки Москва і Вашингтон вибудовували відносини паралельно з "нормандським форматом", у рамках двосторонніх консультацій.

"Ці консультації йшли у тому ж руслі, що й підходи, що формуються в рамках "нормандського формату" з метою виконання мінських домовленостей. Я переконаний, що те чи інше залучення США у подальші зусилля щодо безумовного виконання мінських домовленостей було б дуже і дуже корисним", - заявив російський міністр.

Зігмар Габріель наголосив, що "ніякі переговори і підтримка ззовні не може замінити політичну волю до миру".

"Головне, не хто з ким і де зустрічається, а те, як виконуються угоди, під якими стоять підписи", - зазначив міністр закордонних справ ФРН.

Останнім часом в Україні, а також за її межами, тривають дискусії про необхідність змінити чи розширити формат переговорів з врегулювання кризи на Донбасі. Експерти вказують на відсутність серйозного прогресу у переговорах в Мінську.

Проте 18 лютого міністри закордонних справ "нормандської четвірки" на зустрічі у Мюнхені домовилися, що мінський формат переговорів не буде розширений за рахунок США.

"Говорили про це з Тіллерсоном (держсекретар США Рекс Тіллерсон. - Ред.), ми чітко домовилися, що повинен бути тісний контакт з США, але ми думаємо, що той формат, який маємо (Україна, РФ, Франція та Німеччина), треба зберігати. І США на це погодилися", - заявив Зігмар Габріель після переговорів, які відбулися на полях Мюнхенської безпекової конференції.

"Давайте сядемо і визначимо"

Сєргєй Лавров також відповів на закиди про те, що Росія нарощує на українсько-російському кордоні значні озброєння.

"Давайте разом, в рамках ради "Росія-НАТО" подивимося, проведемо інвентаризацію, у кого і ще розгорнуто... Щоб вести мову про те, як діяти далі і не звинувачувати Росію, давайте сядемо, нехай військові сядуть і визначать, у кого і які засоби розгорнуті, у тому числі в Європі. І тоді, я думаю, питань не залишиться", - заявив пан Лавров.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.