Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі не думають визнавати марионеток ОРДЛО. Поки що

Імперія «Совок» 6171 перегляд

Опубліковано - 23.03.2017 22:13 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі не думають визнавати марионеток ОРДЛО. Поки що
У Кремлі не думають визнавати марионеток ОРДЛО. Поки що
У Росії один із чільних діячів прокремлівської партії «Єдина Росія» Боріс Гризлов заявив, що в його країні немає планів визнавати угруповання «ДНР» і «ЛНР» «у даний момент».

Як сказав голова вищої ради «Єдиної Росії» на зустрічі з регіональним партактивом у Казані, Росія наразі «намагається працювати за мінськими домовленостями», які передбачають «особливий статус» окупованих нині частин Донбасу у складі України.

Так само він нагадав, що рішення Росії визнавати деякі документи, видані громадянам України на території окремих районів Донецької й Луганської областей України, діє тимчасово – до виконання мінських домовленостей.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР», визнані в Україні терористичними, претендують на «державність» захоплених ними частин Донбасу і мають у своїх назвах слово «республіка», хоча є не «республіками», а незаконними збройними формуваннями, що діють за підтримки військ Росії.

Росія вимагає від України якнайшвидше виконати політичну частину мінських домовленостей, що передбачає, зокрема, проведення на цих територіях місцевих виборів і так званий «особливий статус» для них, але відмовляється виконувати безпекову частину, що передбачає, зокрема, припинення бойових дій, виведення всіх іноземних військ і озброєнь і роззброєння незаконних збройних формувань. У Києві наголошують, що без виконання безпекової частини перехід до виконання політичної неможливий.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.