Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії

Світ навколо нас 6319 переглядів

Опубліковано - 7.04.2017 23:16 | Всі новини | Версія для друку

У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії
У Радбезі ООН обговорили ракетний удар США по Сирії
У п’ятницю в Раді Безпеки ООН обговорювали авіаудари США по Сирії.

Виступаючи у п’ятницю на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН з приводу останніх подій у Сирії, постійний представник Росії Володимир Сафронков заявив, що його країна засуджує та кваліфікує повітряний удар як грубе порушення міжнародного права і акт агресії.

У відповідь Міністерство оборони Росії вийшло з підписаного у 2015-му році зі США Меморандуму про уникнення інцидентів у повітряному просторі Сирії.

Сафронков у своєму виступі, який транслювався у прямому ефірі телеканалу CNN, розпікав американське керівництво за те, що їхні дії, як він вважає, лише сприяють зміцненню міжнародного тероризму.

«Хто тепер боротиметься з міжнародним тероризмом, коли по військовій інфраструктурі уряду Асада завдано удару?», - обурювався представник Москви.

Заклики просувати мирне врегулювання з боку США та союзників він назвав лицемірством. До того ж, Сафронков припустив, що США, Франція та Великобританія відмовилися від ретельного та незалежного розслідування через те, що вони «покривають» підтримувані з-закордону військові угруповання, тісно переплетені з терористичною організацією аль-Нусра.

За його словами, сирійський уряд неодноразово скаржився на ввезення та використання повстанцями хімічної зброї, що ігнорувалося місією ООН зі встановлення фактів. Також він заявив, що удари по Сирії є спробою відволікти увагу від численних жертв в Іраку.

У своєму виступі на засіданні Ради Безпеки постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі сказала, що Асад вжив хімічну зброю проти громадського населення, бо думав, що йому це зійде з рук і знав, що Росія його прикриє. Гейлі підкреслила, що США зацікавлені у тому, щоб запобігти поширенню та використанню хімічної зброї у світі і тому удари по полігону, звідки були запущені ракети із хімічною зброєю є абсолютно виправданими.

«Сполучені Штати більше не чекатимуть, поки Асад безкарно застосовуватиме хімічну зброю. Ці часи – у минулому», - сказала Гейлі, заявивши, що варто перейти до наступної фази – шляху до політичного вирішення цього жахливого конфлікту.

«США очікують від сирійського режиму серйозного сприйняття політичного процесу ООН, а від Росії та Ірану - щоб вони змусили свого союзника нести відповідальність і дотримуватися умов перемир’я. Сполучені Штати пішли на дуже виважений крок минулої ночі. Ми готові на більше. Але ми сподіваємось, цього не знадобиться. Час для усіх цивілізованих націй покласти кінець жахіттям у Сирії і вимагати політичного вирішення, - заявила голова Постійного представництва США при ООН Ніккі Гейлі на екстреному засіданні Ради Безпеки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.