Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Шеремета. Порошенко вимагає публічного звіту слідства

Влада 6599 переглядів

Опубліковано - 6.06.2017 20:41 | Всі новини | Версія для друку

Павло Шеремет
Павло Шеремет
Президент України Петро Порошенко вимагає від українських правоохоронців публічного звіту про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він заявив у своєму зверненні до Дня журналіста у вівторок, 6 червня.

"Захищена сьогодні робота журналіста? Ні. Є певні лакмусові кейси, такі як вбивство Павла Шеремета. І у мене тут, в серці так само болить, як і у вас. Я так само з вами. Вимагаю публічного звіту правоохоронних органів щодо розслідування вбивства Павла Шеремета ", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що якомога більше коло людей має знати подробиці, за винятком тих деталей, які є таємницею слідства.

"Підкреслюю, що ми повинні зробити все для того, щоб цю справу, як і інші справи про утиски журналістів, напади на них, не дай Бог, вбивства, обов’язково виконавці і замовники мають понести свою відповідальність", - сказав президент.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.

Журналісти "Слідство.Інфо" і міжнародної мережі OCCRP оприлюднили фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. З-поміж іншого, журналісти з’ясували, що авто колишнього чи теперішнього працівника СБУ Ігоря Устименка було помічене на відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста. У СБУ заявили, що Устименко звільнений зі спецслужби в квітні 2014 року. Нацполіція допитала Устименка.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.