Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Siemens підозрюють у порушенні санкцій

Скандал 8220 переглядів

Опубліковано - 6.07.2017 18:47 | Всі новини | Версія для друку

Siemens підозрюють у порушенні санкцій
Siemens підозрюють у порушенні санкцій
Німецький концерн Siemens не має підстав вважати, що газові турбіни, які він продав російському Технопромекспорту, призначалися для анексованого Криму.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії.

Напередодні Reuters повідомив, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької Siemens в окупований Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу, що забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній. Представник Siemens у Мюнхені Вольфрам Трост заявив, що компанія не постачала турбіни до Криму і дотримується всіх обмежень експортного контролю.

"У нас немає підстав вважати, що газові турбіни, згадані у новинах, були доставлені в Крим", - йдеться у заяві компанії.

Також у Siemens заперечують, що укладали контракт з ВАТ "Технопромекспорт" на поставку обладнання для будівництва електростанцій у Криму. Відзначається, що Siemens поважає рішення щодо санкцій і буде їх дотримуватися.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що турбіни німецької компанії Siemens можуть бути встановлені на електростанціях в анексованому Криму, попри чинні щодо півострова європейські та американські санкції.

Siemens заборонив використовувати електротурбіни в окупованому Криму. Проте Росія знайшла спосіб закупити турбіни для електростанцій Криму в обхід санкцій. У березні 2017 року Siemens виконав контракт з російським "Технопромекспортом" і поставив йому чотири газові турбіни в рамках договору

Росія будує дві електростанції загальною потужністю 940 мегават в окупованому Криму. Перша черга станцій повинна бути введена наприкінці 2017 року, друга - в 2018 році.

Санкції Євросоюзу, введені за анексію в 2014 році Росією Криму, забороняють європейським компаніям та приватним особам постачання на півострів технологій та обладнання для енергетичного сектора, а також дії, спрямовані на обхід цих правил.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.