Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: без суттєвих змін

Війна з Росією (АТО) 5554 перегляди

Опубліковано - 4.08.2017 20:00 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: без суттєвих змін
Ситуація на фронті: без суттєвих змін
Сьогоднішній день, на жаль, не приніс миру на землю Донбасу. Денна інтенсивність обстрілів позицій сил АТО з боку російсько-окупаційних угруповань і далі залишається без принципових змін.

Про це повідомив прес-центр АТО.

Так, вночі і вдень, бойовики з гранатометів і стрілецької зброї чотири рази вели вогонь по Новоолександрівці, що на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку, близько 6 ранку, внаслідок обстрілу нашого опорного пункту з гранатометів, один український військовий отримав поранення. Крім того, опівдні, ворог застосував міномети калібру 120 міліметрів по наших укріпленнях на підступах до селища Піски.

На Приморському напрямку під обстріл ворога двічі потрапили підрозділи сил АТО у Чермалику.

Варто додати, що нещодавно деякі інтернет-ресурси поширили інформацію про обладнання українськими військовими укріплень у селищі Сопино. Роботи проводились з метою підсилення захисту населеного пункту від бойовиків. Проте, розуміючи небажання селян знаходитись у безпосередній близькості до лінії оборони, керівництво АТО прийняло рішення про призупинення робіт. Це рішення ще раз показує, що українська армія не лише захищає мирне населення, а й прислухається до думки громади і намагається усіма способами убезпечити цивільних.

Наприкінці минулої доби ситуація у зоні проведення АТО суттєво не змінилась. Після 18 години, вже за своєю типовою тактикою, російсько-окупаційні угруповання дещо посилили обстріли українських позицій, використовуючи переважно стрілецьку зброю.

Найбільш агресивні провокації бандитів були на Донецькому напрямку. Тут, ввечері, ворог майже 2 години бив з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БПМ по українських захисниках на шахті Бутівка. Також, двічі під гранатометний вогонь потрапили наші опорні пункти на південних околицях Авдіївки та поблизу селища Луганське.

На Луганському напрямку, ввечері, злочинці застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Новоолександрівки, Станиці Луганської та Новотошківського.

На Маріупольському напрямку противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та гранатометів українські укріплення у Водяному.

Варто додати, що цієї доби майже на кожен провокативний обстріл з боку бойовиків сили АТО вогнем у відповідь примушували противника до миру. Тож більшість вогневих контактів були не тривалі.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. Тричі ворог застосовував міномети, 14 разів – гранатомети, один раз бив із озброєння БМП. Втрат серед українських військових немає.

В цілому ці цифри дещо менше ніж у попередні дні, проте і вони яскраво свідчать, що повністю виконувати Мінські домовленості ворог не збирається.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.