Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Безпілотники США періодично пролітають вздовж лінії фронту

Війна з Росією (АТО) 4869 переглядів

Опубліковано - 9.08.2017 18:37 | Всі новини | Версія для друку

Безпілотники США періодично пролітають вздовж лінії фронту
Безпілотники США періодично пролітають вздовж лінії фронту
Військові безпілотники виконують свої місії без використання цивільних радіо-ідентифікаторів, однак з жовтня 2016 року, вилітаючи на завдання над Україною, розвідники RQ-4A Global Hawk вмикають транспондер, завдяки чому стають видимим на таких ресурсах, як Flightradar24.

Про це пишуть texty.org

Зазначається, що відмінність найсвіжішого на сьогодні польоту, який відбувся 20 липня, від більшості попередніх - в часі перебування і більш широкому колі виконуваних завдань. Hawk пролетів поблизу узбережжя Криму і подивився на Сочі.

"Цей безпілотник може курсувати на висоті 15 - 18 тис. метрів до 30 годин. Цього часу йому вистачає, щоб прилетіти із бази у Сицилії на Схід України і декілька разів просканувати фронт. Лінію розмежування він не перетинає, але може вести розвідку на глибину до 300 км. Безумовно, при цьому захоплюється не тільки вся окупована територія Донбасу, а й прикордонні області Росії", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що базується Hawk на авіабазі Сігонелла на Сицилії (Італія). Дані, отримані в ході польотів, надходять в штаби військ НАТО і служать для вироблення рішень, спрямованих на протидію російській загрозі.

"Навіщо потрібні такі вильоти? Перекидання потужних військових угруповань нерідко проводиться в режимі повного радіомовчання і не засікається засобами радіоелектронної розвідки. Дані з супутників також не завжди дозволяють отримати фотографії конкретних ділянок, що цікавлять офіцерів штабу", - повідомляє видання.

Уточнюється, що обмін отриманими даними з українськими військовими здійснюється в обсягах і порядку, затверджених документами про співпрацю між НАТО і Україною.

Нагадаємо, американський безпілотник RQ-4A Global Hawk практично щомісяця здійснює розвідувальні польоти на Донбасі. У минулому і поточному році він також застосовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків в Лівії за допомогою свого ракетного озброєння.

Як відомо, з січня 2015 року американські стратегічні безпілотники стали регулярно здійснювати розвідувальні польоти в районі Чорного моря, в тому числі біля узбережжя окупованого Росією Криму.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.