Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: знову день під залпи російських гаубиць

Війна з Росією (АТО) 5847 переглядів

Опубліковано - 16.08.2017 21:42 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: знову день під залпи російських гаубиць
Ситуація на фронті: знову день під залпи російських гаубиць
У районі проведення АТО не зменшується інтенсивність обстрілів позицій Збройних Сил України.

Якщо на минулому тижні основна активність російсько-окупаційних угруповань фіксувалась у темну пору доби, то вже декілька днів поспіль бандити ведуть вогонь по наших позиціях без часових обмежень, використовуючи все частіше важке озброєння. Про це повідомив прес-центр АТО.

Сьогодні, близько 8 ранку, у районі Широкиного та Водяного бойовики майже пів години били по українських позиціях з артилерії калібру 122 міліметри. Одночасно по наших укріпленнях на підступах до Широкиного бандити випустили 5 снарядів з переносної реактивної пускової установки Град «Партизан».

На Донецькому напрямку з опівночі ворог 4 рази обстрілював наші опорні пункти у районі Авдіївської промзони. Здебільшого противник використовував гранатомети та великокаліберні кулемети. Щоразу наші бійці вогнем у відповідь оперативно і жорстко придушували намагання ворога розпочати довготривалі бойові дії.

На Луганському напрямку злочинці застосовували 120-міліметровий міномет на околицях Новоолександрівки, а у районі Кримського били з гранатомету.

Та незважаючи на активне збройне протистояння вздовж лінії розмежування, мешканці Донеччини готуються до нового навчального року. Лише в Авдіївці 1 вересня у школи підуть понад 1300 учнів, а дитячі садочки містечка приймуть близько 400 вихованців. Українська влада на підготовку цих навчальних закладів запланувала витратити більше 3,5 мільйонів гривень.

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО залишалась напруженою. Російсько-окупаційні угруповання не лише активно застосовували міномети різних калібрів, а й вдарили по наших позиціях з переносної реактивної пускової установки «Град» (Партизан).

Так, ввечері, на Приморському напрямку, бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 та 82 міліметри в районі Красногорівки. Позиції поблизу Павлополя злочинці спочатку двічі обстріляли з гранатометів, мінометів та стрілецької зброї. А близько опівночі, по захисниках Павлополя ворог випустив 4 снаряда з переносної реактивної пускової установки «Град» (Партизан).

На Луганському напрямку бойовики з мінометів різних калібрів декілька разів били по наших укріпленнях на підступах до Кримського та Троїцького. Крім того, ввечері під гранатометним вогнем опинились українські війська у районі Новоолександрівки та Новозванівки.

На Донецькому напрямку бандформування продовжили обстріли Авдіївської промзони. Лише за вечір і ніч злочинці тричі відкривали вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу наші військові, вогневою перевагою, примушували бойовиків до тиші.

Загалом, за минулу добу, незаконні збройні формування 33 рази порушили перемир’я.

Внаслідок бойових дій двоє українських військових поранено, ще один отримав поранення у результаті підриву на міні.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.