Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн

Влада 5897 переглядів

Опубліковано - 17.08.2017 12:52 | Всі новини | Версія для друку

НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн
НАБУ вимагає визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 млрд грн
За ініціативою Національного антикорупційного бюро України суд ухвалив рішення, згідно з якими на рахунки ВАТ «Запоріжжяобленерго» повернуто понад 40 млн грн, втрачених внаслідок існування на підприємстві корупційної схеми.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У стадії виконання – низка судових рішень, які дозволять повернути державним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) ще майже 90 млн грн: 57 млн грн – ПАТ «Черкасиобленерго», 30 млн грн – ПАТ «Укргазвидобування», 1,4 млн грн – ДП «НАЕК «Енергоатом».

Окрім згаданих обленерго, триває позовна робота НАБУ щодо низки інших, на яких детективи Бюро викрили схожі корупційні схеми: перерахунок коштів за поставлену і спожиту електроенергію відбувається не напряму постачальнику, а через приватну компанію-посередника. Загалом, НАБУ ініціювало судові позови, якими вимагає визнати недійсними угоди підприємств паливно-енергетичного комплексу на майже 1 млрд грн.

Півтора року розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах ПЕК є наймасштабнішою серед усіх сфер державної економіки: і через унікальність підприємств, і через кількість задіяних у корупційних схемах осіб, і через розмір збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір збитків від злочинів, пов’язаних із діяльністю підприємств ПЕК, становить 11,18 млрд грн.

У галузевому розрізі найбільше від корупції потерпають підприємства, що займаються видобутком нафти і газу, електроенергетичні й атомні компанії. Наприклад, детективи НАБУ розслідують обставини скоєння злочину із незаконного заволодіння майном (нафтою) та коштами ПАТ «Укрнафта» (50% +1 акція належать державі) на загальну суму понад 7 млрд грн. Корупційна схема, що діяла на підприємстві у 2015 році, полягала у продажу нафти заздалегідь визначеним компаніям, а ті «забували» за неї розрахуватися.

У результаті розслідувань детективів НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо завдання збитків підприємствам паливно-енергетичного комплексу суд виніс дев’ять обвинувальних вироків стосовно 10 осіб. Ще 16 справ стосовно 22 обвинувачених наразі – у судах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.