Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські чекісти намагаються в «темну» використовувати бійців АТО для дискредитації України

Захист держави 7140 переглядів

Опубліковано - 17.08.2017 20:49 | Всі новини | Версія для друку

Російські чекісти намагаються в «темну» використовувати бійців АТО для дискредитації України
Російські чекісти намагаються в «темну» використовувати бійців АТО для дискредитації України
Співробітники Служби безпеки України викрили механізм російських спецслужб, через який колишні бійці антитерористичної операції в «темну» використовуються ФСБ для прикриття терористичних актів на території Росії.

Про це на брифінгу повідомив Голова СБУ Василь Грицак.

СБ України отримала інформацію, що ФСБ через підконтрольну структуру Федеральний інформаційний Центр «Аналітика і безпека» (ФІЦ, м. Москва) готує чергову провокацію проти нашої держави. Керівник ФІЦ Руслан Мільченко та його колега Сєргєй Соколов отримали від ФСБ завдання підібрати з числа колишніх учасників АТО кандидатів нібито для заробітків у Росії.

Як посередників вони залучили двох українських громадян, яких вже затримано СБУ. Посередники запропонували трьом колишнім учасникам АТО, які мешкають на Дніпропетровщині, виїхати до Москви начебто на будівельні роботи з привабливими умовами оплати. В Україні організацію їхнього від’їзду забезпечувала одна з агентів російських спецслужб, у Москві хлопців зустрічав її спільник. Усі пересування колишніх українських військових фіксувалися на камеру, починаючи з моменту виїзду до Росії.

Оренда квартири у Москві була оформлена на одного з українців, а власники «пересвідчилися», що до неї вселилися троє молодих чоловіків з українськими паспортами. Уже в Москві агент ФСБ провіз одного з колишніх учасників АТО московським метрополітеном, привів на площу «трьох вокзалів» та аеропорту «Домодєдово». Відвідання об’єктів фіксувалося на камеру, нібито випадково російські поліцейські перевірили у них документи. Після кожного об’єкта агент телефонував на номер українського мобільного оператора «для звіту».

«Ви розумієте, що у такий спосіб російські спецслужби фіксували перебування колишніх бійців АТО на інфраструктурних об’єктах та псевдозвітування на українські номери. Надалі це було б використано як докази підготовки та здійснення терактів у Москві українською владою», ‒ підкреслив Грицак.

Оперативники спецслужби встановили, що перед виїздом до Росії українцям видали валізи, в які супроводжуючі помістили їхній особистий одяг та «необхідні» робочі інструменти. Перебуваючи у Москві вони виявили у валізах подвійне дно, де було приховане військове спорядження. У папці, яку перевозив один з чоловіків, були також знайдені інструкції від російських кураторів, згідно з якими замовники імітували необхідні розмови з українськими «замовниками терактів».

Зрозумівши небезпеку, троє українців через московських знайомих зуміли окільними шляхами повернутися на Батьківщину.

«Вважаю, що саме через досвід отриманий в АТО хлопцям вдалося відверто «пошили у дурні» представників ФСБ та їхніх агентів», ‒ зазначив Василь Грицак.

Голова СБУ також закликав українців, особливо тих хто має досвід участі в антитерористичній операції, утриматись від поїздок до Росії та тимчасово окупованих територій. «Російські спецслужби тільки й чекають можливості використати вас проти української держави», ‒ наголосив він.

У рамках кримінального провадження, відкритого слідчими СБУ за ст. 111 Кримінального кодексу Україну, двох організаторів вивезення колишніх бійців АТО затримано на Дніпропетровщині та взято під варту.

Триває досудове слідство.






Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.