Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ракетний скандал. Клімкін написав редактору NYT

Влада 6809 переглядів

Опубліковано - 22.08.2017 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Ракетний скандал. Клімкін написав редактору NYT
Ракетний скандал. Клімкін написав редактору NYT
Глава МЗС України Павло Клімкін заявив про непричетність країни до передачі ракетних технологій Північній Кореї.

Про це йдеться в його листі редактору видання The New York Times щодо статті, де йдеться про можливу участь України в отриманні КНДР ракетних двигунів.

"Мене стривожили припущення у вашій статті про те, що Україна могла постачати ракетні технології в Північну Корею. У статті йдеться про те, що в Північній Кореї використовується двигун під назвою RD-250, а потім стверджується, що RD-250 був розроблений в Росії, після чого в тексті здійснений "стрибок" про те, що витік технологій стався з України. Однак ніяких доказів на підтримку претензій не було", - сказано в ньому.

Клімкін як міністр закордонних справ і аерофізик за освітою, підкреслює, що Україна не могла брати участь в наданні допомоги в ракетній програмі Північної Кореї. За його словами, виробничі лінії для будівництва цих типів ракет в Україні були зняті з експлуатації в 1992 році.

"Але я сумніваюся, що Північна Корея могла б домогтися того, що вона зробила без сторонньої допомоги. Тепер глобальне співтовариство повинно об’єднатися, щоб провести міжнародне розслідування, щоб з’ясувати, хто несе відповідальність", - додав міністр.

Раніше Президент Петро Порошенко доручив запросити в Україну авторів статті американського видання The New York Times, які повідомили про нібито постачання Україною ракетних двигунів Північній Кореї, а також доручив розслідувати ситуацію з нібито постачанням українських ракетних двигунів чи технологій до КНДР та доповісти про результати упродовж трьох днів.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського двигуна РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це "не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів". Крім того, "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" спростував озвучені у виданні The New York Times припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.