Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Успішно випробувано перший український ударний БПЛА

Захист держави 7722 перегляди

Опубліковано - 14.09.2017 18:05 | Всі новини | Версія для друку

Успішно випробувано перший український ударний БПЛА
Успішно випробувано перший український ударний БПЛА
Сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області, повідомила прес-служба РНБО.

За його словами, одне із завдань, яке ставила Рада національної безпеки і оборони України перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, - «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» - відзначив Турчинов, додавши, що сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: «Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду». «Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, - виконані, цілі - вражені», - зазначив він.

Секретар РНБО України повідомив, що цей безпілотник - «продукт успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами».

«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок - поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах», - сказав він.

Секретар РНБО України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.