Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затримані підозрювані у скоєнні дій, що призвели до аварії потягу Дніпропетровськ-Київ

Кримінал Регіон: Київська область 8482 перегляди

Опубліковано - 9.05.2007 00:58 | Всі новини | Версія для друку

За допомогою мотузки ремонтували механізм стрілки
За допомогою мотузки ремонтували механізм стрілки
Затримані і допитані особи, яких підозрюють у скоєнні дій, які призвели до аварії швидкісного потягу “Столичний Експрес” Дніпропетровськ-Київ.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату Президента України Валерій Гелетей.

Валерій Гелетей, керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів СП:
...Дійсно, затримані підозрювані особи, які дали покази. Їх допитали і вони пояснили, що саме трапилось. Тому ми сьогодні можемо говорити тільки по факту цієї події, яка мала місце і те, що ці люди дійсно мали причетність... (...) і ці люди дійсно працюють на цій станції [поблизу якої сталася аварія потягу Дніпропетровськ-Київ - ред.], які мають пряму причетність до роботи на залізниці.

Вед.:
"Ми правильно розуміємо, що вони не перевели або не забезпечили переведення стрілки, а після того, як сталася аварія - сфальсифікували докази зовнішнього втручання? Укрзалізниця і Мінтранс до останнього дня стверджували, що хтось щось намотав всередині механізму і тому він не спрацював?"

Валерій Гелетей, керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів СП:
"Дійсно, на вал електроприводу механізму стрілочного переводу була намотана мотузка - з метою спроби переведення стрілки. Таким чином вони робили спроби уникнути цієї неполадки вже декілька днів. Це не було спеціально зроблено під потяг Дніпропетровськ-Київ. Це було встановлено в ході допитів. Зараз причини цієї пригоди розслідуються вже в повному обсязі".

Недбалість і жодних терактів - так пояснює останні аварії в Україні і Генпрокурор Святослав Піскун.

Сходження із рейок швидкісного потяга "Київ - Дніпропетровськ", яке сталося 2 травня - це промовистий тому приклад. Залізничники намагалися приховати несправність на колії, і тому заявили про можливість теракту - такі висновки Генеральної прокуратури.

Святослав Піскун, генеральний прокурор України:
"Знайшли ми цю мотузку, кому вона належала. Ми знаємо для чого вона там була. Але це все службова недбалість, - неспрацювала одна річ і намагалися її мотузкою, так би мовити, прикріпити. Один з працівників намагався наладити цю стрілку."

Відправити у відставку міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського. З такою пропозицією сьогодні виступив Президент України Віктор Ющенко. За його словами, аварії “Столичного експреса” можна було б уникнути, якби урядовець належним чином виконував свої обов'язки.

Віктор Ющенко, Президент України:
"Коли міністр транспорту в розпал ремонтних путівних робіт бере політичну відпустку, і ходить по майданах київських, говорить політичні речі, у цій країні буде безлад. І не тільки на залізничних шляхах. Я думаю, треба займатися людям, які в уряді, безпосередньо прямими функціями. І не пробувати сидіти на двох кріслах. Такі міністри ніколи не будуть ефективні."

Від “Аратти”: Очевидно, брак коштів на запчастини до залізничної автоматики в транспортному відомстві, саме і пояснюються заклопотаністю його керманича, - видатного політичного діяча, соціаліста Рудьковського, більш відомого як "чернігівського зрадника" та улюбленця сердець комуністично-регіональних депутаток, з якими він любить прогулюватися під ручку центральними вулицями столиці в робочий час.

А версія про недбалість персоналу була висунута одразу після аварії одним з учасників форуму на “Українській правді”:
“Більше схоже на те, що за допомогою мотузки ремонтували механізм, - наприклад щось там ущільнювали”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.