Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дива не сталося: суд у Москві відмовився забороняти “Ростеху” монтаж турбін Siemens у Криму

Скандал 8236 переглядів

Опубліковано - 30.10.2017 18:13 | Всі новини | Версія для друку

Дива не сталося: суд у Москві відмовився забороняти “Ростеху” монтаж турбін Siemens у Криму
Дива не сталося: суд у Москві відмовився забороняти “Ростеху” монтаж турбін Siemens у Криму
Апеляційний суд у Москві відмовився застосовувати попередні заходи проти структур “Ростеху” за позовом німецької компанії Siemens у справі з використанням німецьких газових турбін в анексованому Криму.

Дев’ятий апеляційний арбітражний суд у Москві залишив в силі рішення суду першої інстанції у справі турбін у Криму за позовом німецької компанії Siemens. Рішення передбачає відмову застосовувати заходи проти структур державної російської корпорації "Ростех" з метою зупинки монтажу німецьких турбін у Криму. Це рішення московський суд прийняв у понеділок, 30 жовтня, передає інформагенція "Інтерфакс".

Представники Siemens вимагали заарештувати та зупинити монтаж турбін свого виробництва в Криму з метою подальшого забезпечення позову проти ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт". Обидві ці компанії є структурами "Ростеху". За даними Siemens, турбіни незабаром мають змонтувати в Криму, що спричинить істотні збитки для німецької компанії і зробить виконання судового рішення неможливим. Водночас представники "Ростеху" зазначили, що Siemens не має жодних доказів наявності турбін їхнього виробництва в Криму та проведення робіт щодо їхнього монтажу. "Жодних доказів не надано", - сказав представник "Технопромекспорту".

Німецький концерн вимагає визнати недійсними договори на постачання турбін для ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і подальшу їхню передачу від ВАТ до ТОВ "ВО "Технопромекспорт". У результаті цих двох договорів турбіни були виготовлені для будівництва станції на Тамані, але незаконно переміщені в Крим. Siemens має намір отримати своє обладнання назад. На думку Siemens, якщо суд ухвалить позитивне рішення за основним позовом і турбіни будуть вже змонтовані, то виконання рішення щодо повернення турбін стане неможливим.

Водночас дві ці структури "Ростеху" подали зустрічний позов, в якому вимагають визнати недійсними пункти договору, що стосуються місця використання турбін. Siemens звинувачує "Ростех" в тому, що він незаконно перемістив до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій на Тамані. Німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму. Відповідні пункти щодо обмежень були включені в укладений 10 березня 2015 року договір між російською дочкою німецької компанії ТОВ "Сіменс технології газових турбін" і ВАТ "ВО" Технопромекспорт ".

У відповідь на переміщення турбін у Крим ЄС наклав додаткові санкції на три російські компанії і трьох фізосіб. Станції в Криму мають увести в експлуатацію у травні-червні 2018 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.