Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Музей неминучості

Анонси Регіон: м.Київ 12002 перегляди

Опубліковано - 9.05.2007 05:44 | Всі новини | Версія для друку

Музей неминучості
Музей неминучості
11 травня 2007 року відбудеться прем`єра документального фільму “Музей неминучості”. Музей неминучості – це час зупинений 1986 року. Музей неминучості – це час, який почав свій відлік 1986 року.

Запрошуємо Вас 11 травня 2007 року на Прем'єрний перегляд документального фільму „Музей неминучості" режисерів Роллана та Івана Сергієнків.

Прем'єра відбудеться в Синьому залі Будинку Кіно, за адресою м.Київ, вул. Саксаганського 6, о 19:00.

Вас вітатимуть творці фільму, наукова еліта та музиканти.

Окрім показу фільму, буде презентувано веб-сторінку WWW.PRIPYAT.COM, а Cтудія ЗемлеОгляд® розповість про свої проекти.

ПОВЕРНЕМО ЖИВЕ ПОЛІССЯ УКРАЇНІ!


Режисер Роллан Сергієнко
Режисер Роллан Сергієнко
“Музей неминучості”

Сценарій і режисери - Роллан Сергієнко та Іван Сергієнко

50'- діґітал бетакам

Музей неминучості – це час зупинений 1986 року. Музей неминучості – це час, який почав свій відлік 1986 року. Це відлік падіння найлютішої з імперій. Це часопис прозріння. Це дев'ятий, мов завершуюче коло – фільм Роллана Сергієнка і перший – Сергієнка Івана.

Фільми Роллана Сергієнка про Чорнобильську катастрофу:

„Передчуття Апокаліпсису"
„Поріг"
„ По кому голосить звін?"
„Дзвін голосить по тобі!"
„Тризна" – за сценарієм Ліни Костенко
„Чорнобильська післямова"...

... Але народилися в Зоні діти, народилися, ростуть і стверджують – Полісся – це не Зона, Полісся це наша Україна , і воно житиме, і це теж НЕМИНУЧІСТЬ, і вже не музейна.

Японські традиційні ляльки відкривають фільм. Вони подорожують світом музеями ядерних випробовувань – вона - японка Маріко, він - українець Іван.

Діти граються дорослими ляльками, діти навчають дорослих, граючись з ляльками. Діти питають про „Неминучість" режисера Роллана Сергієнка, письменника Володимира Шовкошитного, Бориса Олійника, лаурета нобелівської премії миру Джіна Хінокіду і світлої па'мяті Папу Івана-Павла другого.

Маріна Компалова - народилася і росла до 12 років у зоні відчуження, не підозрюючи, ані про існування інших дітей, ані існування решти світу. Марійка Вєдєрнікова – єдина дитина нинішнього Чорнобиля, за шість років свого життя – вона жодного разу не виїздила за межі рідного міста.

У фільм увійшли матеріали попередньо ніким і ніде не оприлюднені, кадри Михайла Назаренка аматорської студії „Прип'ять –фільм", які оживляють радість останньої ідилічної весни.

“Чорнобиль з нами” – була однією з версій назви фільму, адже Чорнобиль продовжується, змінивши світ. Заклавши початок розпаду імперії, він, за словами однієї сміливої жінки, породив найтяжчий ізотоп –«Брехня-86». Саме він став причиною розвалу Союзу. Але саме він у періоді свого напіврозпаду спричинює найбільш уражень: Сумгаїт, саперні лопатки в Тбілісі, Придністров'я, геноцид в чеченській республіці Ічкерія, і пов'язані з нею терористичні акти, в Беслані чи на спектаклі „НОРД-ОСТ"

Уривок з інтерв'ю з режисером Ролланом Сергієнко:

Мої онуки були глядачами того спектаклю…

Коли я просив спецназ допустити мене до зали, поміняти себе на дітей, або хоча б бути коло них…

«Уйди, старик, не твоё дело…»

Ні, панове! Это моё дело! Адже мій онук так і не опритомнів, отруєний паралітичним газом і попіл ізотопу «брехня-86» б'ється у моєму серці.


У фільмі використані оригінальні музичні твори українських бандуристів Костянтина Новицького, Юліана Китастого та композиторів Неоніли Лагодюк, Олега Киви, Ніни Матвієнко та японська класична музика з фондів національного радіо України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.