Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Західні військові занепокоєні новою потенційною загрозою від ВМФ РФ

Світ навколо нас 5147 переглядів

Опубліковано - 15.12.2017 12:35 | Всі новини | Версія для друку

Західні військові занепокоєні новою потенційною загрозою від ВМФ РФ
Західні військові занепокоєні новою потенційною загрозою від ВМФ РФ
Найбільш високопосадовий військовий офіцер Великої Британії застеріг про нову загрозу, яку становить Росія для комунікацій та інтернет-кабелів, прокладених дном моря.

Начальник генерального штабу британських збройних сил сер Стюарт Піч заявив, що захист ліній зв’язку має стати пріоритетом для Британії й НАТО, повідомляє BBC.

У виступі в аналітичному центрі RUSI він вказав, що знищення або виведення з ладу кабелів стане "раптовим і потенційно катастрофічним" ударом по економіці країн НАТО.

"У відповідь на загрозу, яку становить модернізація російського військово-морського флоту - як атомних, так і неатомних підводних човнів і надводних кораблів, - ми, разом з нашими атлантичними союзниками, надаємо пріоритет завданням, пов’язаним із захистом морських ліній зв’язку", - повідомив він.

Сер Стюарт Піч займає найвищий щабель у професійній ієрархії британських військових. Він очолює Штаб оборони (еквівалент генерального штабу в інших країнах), є головним військовим радником для цивільного міністра оборони й уряду в цілому.

"Це може здатися повторенням старих завдань, - визнав він. - Дуже, дуже важливо, щоб ми всі зрозуміли, наскільки важлива ця задача для Організації Північноатлантичного договору".

"Адже Росія, крім будівництва нових кораблів і підводних човнів, продовжує вдосконалювати свої можливості інформаційної війни та інших нових методів ведення війни", - зазначив сер Стюарт.

За його словами, Британія і її союзники повинні зрозуміти сенс модернізації російського флоту і пропорційно модернізувати власні військово-морські сили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.