Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Звідки ІДІЛ бере зброю? Звіт

Світ навколо нас 4613 переглядів

Опубліковано - 15.12.2017 13:25 | Всі новини | Версія для друку

Звідки ІДІЛ бере зброю? Звіт
Звідки ІДІЛ бере зброю? Звіт
Більшість (90%) зброї, яку використовує ІДІЛ, починаючи з 2014 року, походить з Китаю, Росії та Східної Європи.

Про це повідомляє CNN з посиланням на бельгійську дослідницьку групу Conflict Armament Research.

Слідчі дослідницької установи Conflict Armament Research працювали на кордоні з ІДІЛ з боку Іраку та Сирії протягом періоду з липня 2014 по листопад 2017 року. Вони проаналізували більш ніж 40 000 об’єктів, отриманих від сил ІДІЛ.

Дослідники співпрацювали з місцевими силами, які боролись з ІДІЛ, в основному - іракськими силами на території цієї країни та курдськими силами на півночі Сирії і вивчали все здобуте від ІДІЛ, або залишене ІДІЛ на територіях після звільнення, пише CNN.

До об’єктів належали як зброя, боєприпаси, так і хімічні компоненти, отримані терористичною групою з метою виробництва саморобних вибухових пристроїв, які можуть використовуватись в бою.

Основною проблемою, виявленою дослідженням, стала неврегульована передача боєприпасів, які спочатку призначались для інших груп, а потім в хаотичній ситуації опинялись в руках бойовиків ІДІЛ, зазначає CNN.

"Знову і знову, держави, намагаючись досягти короткострокових політичних цілей, постачають зброю групам над якими не мають великого впливу, - сказав CNN Джеймс Біван, директор Conflict Armament Research, - ця зброя потім переходить до найбільш організованих та ефективних бойовиків".

"Постачання зброї з-за кордону до сирійського конфлікту значно посилило кількість та якість зброї, наявної в ІДІЛ – кількість значно перевищила ту, яку ця група могла б захопити лише на полі бою", йдеться в дослідженні, цитованому CNN.

Непокоїть, що угруповання ІДІЛ "могло виробляти власну зброю та саморобні вибухові пристрої в промислових масштабах, налагодивши канал постачальників" починаючи з 2014 року.

Хоча більшість реактивів для цієї зброї виготовлялась однією і тією самою фабрикою, або постачалось в основному одним і тим самим постачальником – в основному з Туреччини, - твердить Демієн Сплітерс, головний автор звіту , - ці постачальники обслуговували багатьох клієнтів, які могли продавати товар посередникам, які, в свою чергу, мали зв’язки з ІДІЛ", наголошується в звіті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.