Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трамп оголосив ультиматум, який стосується і України

Світ навколо нас 4555 переглядів

Опубліковано - 21.12.2017 13:36 | Всі новини | Версія для друку

Трамп оголосив ультиматум, який стосується і України
Трамп оголосив ультиматум, який стосується і України
Президент США Дональд Трамп заявив, що США можуть позбавити підтримки країни, які у четвер підуть проти позиції Вашингтона і проголосують за резолюцію ООН, яка закликає Америку відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею держави Ізраїль.

Про це повідомляє видання The Hill. Екстренна нарада Генеральної Асамблеї ООН та голосування з приводу відповідної резолюції має відбутись у четвер.

"Вони беруть у нас сотні мільйонів доларів, навіть мільярди, а тоді голосують проти нас. Що ж будемо стежити за цим голосуванням. Хай проголосують проти нас, ми зекономимо багато грошей. Нам байдуже", - попередив президент США.

Раніше, як повідомляло "Радіо Свобода", США наклали вето на проект резолюції ООН, який відкидає визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. Решта 14 країн-членів Ради Безпеки ООН на засіданні 18 грудня проголосували за проект резолюції, підготовлений Єгиптом.

Проект резолюції став відповіддю на офіційне визнання Єрусалима столицею Ізраїлю з боку США рішенням президента Трампа від 6 грудня. Тоді президент США також розпорядився перенести американське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима.

У поголосованому Радбезом документі, який також підтримала і Україна, висловлюється «глибокий жаль» у зв’язку із заявою президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і рішенням Сполучених Штатів ініціювати перенесення свого посольства в це місто з Тель-Авіва.

Позицію України постійний представник при ООН Володимир Єльченко пояснив, що Україна послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі у вівторок заявила, що Вашингтон запам’ятає, котрі країни голосуватимуть на підтримку резолюції, яка іде проти США.

"В ООН завжди просять робити та жертвувати більше. Тож коли ми приймаємо рішення, яке віддзеркалює волю американського народу, щодо того, де розміщувати НАШЕ посольство, ми не очікуємо, що ті, кого ми підтримали, завдадуть по нас удару. У четвер пройде голосування, яке критикує наш вибір. Ми запам’ятаємо, хто і як голосуватиме", - напсала Гейлі у Twitter.

Гейлі також назвала голосування Радбезу ООН "образою".

У середу президент США заявив, що американці "втомились від того, що цю країну експлуатують" країни, які протидіють Америці на міжнародній арені.

"Більше не буде такого, як раніше - що ви голосуєте проти нас, а тоді отримуєте сотні мільйонів доларів, бо у США не знають, що роблять", - також сказав президент США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.