Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Російські хакери здійснили кібератаку на новинний портал Литви

Світ навколо нас 4509 переглядів

Опубліковано - 19.01.2018 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Російські хакери здійснили кібератаку на новинний портал Литви
Кібервійна. Російські хакери здійснили кібератаку на новинний портал Литви
Російські хакери здійснили кібератаку на литовський новинний сайт tv3.lt та оприлюднили неправдиву інформацію про міністра оборони Литви Раймундаса Каробліса.

Про це повідомляє портал Delfi.

За попередніми даними, за IP-адресою визначили, що сайт зламали через комп’ютер, встановлений в Санкт-Петербурзі.

Головний редактор порталу Артурас Анужіс повідомив, що сайт зламали о 19.15, а через дев’ять хвилин з’явилася фейкова новина, через п’ять хвилин портал прибрав її.

Зазначається, що в статті була представлена вигадана історія про те, що Каробліс нібито домагався журналіста Рідаса Ясюленіса і зізнався в тому, що є геєм.

Прес-секретар глави Міноборони Віта Раманаускайте назвала цей інцидент "ще одним доказом того, що ми живемо в умовах інформаційної війни і будь-яка людина може стати об’єктом фейкових новин".

"В умовах інформаційної війни організації повинні ще більше уваги приділити кібербезпеці. Буде проведено розслідування", - сказала вона.

За словами Раманаускайте, після того як новина була розміщена, посилання на неї було вислане за списком конкретних адресатів, включаючи уряд, міністерства і посольства. Стаття була написана досить правильною литовською мовою, у ній сказано, що, крім Ясюленіса, ще вісім дипломатів анонімно розповіли про домагання з боку Каробліса.

Наголошується, що це вже не перший інцидент, коли хакери зламують литовські інформаційні портали і розміщують на них фейкові новини.

Як повідомлялося раніше, 17 січня, у Європейському парламенті назвали кроки для протистояння втручанням Росії у виборчі кампанії і російській пропаганді, а саме: неупереджено розслідувати російське втручання у виборчі кампанії; запровадити цілеспрямовані санкції у зв’язку з хакерством публікацією сфальсифікованих конфіденційних даних.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.