Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В американського генерала виникло питання щодо нашого оборонпрому

Світ навколо нас 4559 переглядів

Опубліковано - 25.01.2018 16:12 | Всі новини | Версія для друку

Генерал-лейтенант Бен Годжес
Генерал-лейтенант Бен Годжес
Попри невдоволення прогресом в боротьбі з корупцією в Україні, європейські країни, все ж не змінюють свою політику щодо санкцій в Україні. На цьому наголосив генерал-лейтенант (у відст.) Бен Годжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США у Європі.

"Як би не скаржились європейські держави через непрозорість чи корумпованість в Україні, факт полягає в тому, що ніхто не вважає, що для Росії нормально використовувати силу для зміни суверенного кордону європейської країни", - сказав Годжес на брифінгу в Гельсінській комісії, присвяченому Європейській безпеці в 2018.

Годжес відзначив мужність та високу боєготовність українських військових, однак його вразила нерозвиненість координації в оборонному секторі України.

Генерал так описав свій візит до Харківського танкового заводу:

"Я захоплююся історією і чув про Харківський танковий завод. Харків був дуже важливим містом в часи Другої світової війни. Т-34, можливо, найбільш знаменитий танк Другої світової там був розроблений і вироблявся", - зазначив Годжес.

"Я помітив на іншому боці території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Я запитав: "Що це? - "Це на експорт" - "Експорт? Ви просите Джавеліни, а самі експортуєте танки?", - здивувався Годжес.

Годжес пов’язав недостатню координацію в оборонній сфері України з нестачею прозорості в цій галузі. "Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити.

Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їх економіки і як працює парламентський нагляд".

Годжес відзначив видатну службу генерала Муженка і підкреслив важливість просування по службі молодших більш орієнтованих на Захід офіцерів.

"Ці речі є настільки ж важливими як і надання Джавелінів", - наголосив Годжес.

Від "Аратти": з глибокою повагою до генерала Годжеса, маємо зауважити, що українська "оборонка", починаючи з 92-го року, не без участі Заходу і за активного сприяння Кремля, пройшла програму конверсії. Тобто, практично повністю, спільними зусиллями дружніх держав, були зупинені і практично ліквідовані НДІ і виробничі потужності військово-промислового комплексу, як спадщини СРСР. Тобто, те, що викликало питання у генерала - справжнє диво, бо попри політичний і економічнй тиск було збережено і КБ, і технологічні потужності.

Але наразі, в умовах війни, перейти до масового виробництва воєнної техніки і озброєнь в Україні просто не реально. Через банальний брак технологічного обладнання. Бо під час активної конверсії технологічне устаткування подвійного призначення, яке теоретично могло виробляти зброю, було знищене.

Саме цими обставинами і продиктоване те, що теоретично ми можемо створювати високотехнологічну сучасну зброю. Але в невеликій кількості. Меншій за реальні потреби бойових дій.

Саме тому експорт - чи не єдине джерело фінансування проектно-конструкторських робіт і технологічного переоснащення оборонних підприємств.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.