Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НБУ планує скасувати обов’язковий продаж валюти

Економіка 6615 переглядів

Опубліковано - 6.02.2018 16:42 | Всі новини | Версія для друку

НБУ планує скасувати обов’язковий продаж валюти
НБУ планує скасувати обов’язковий продаж валюти
Національний банк вже у 2018 році може скасувати норму про обов’язковий продаж валютної виручки.

Про це 6 лютого заявив виконувач обов’язків голови НБУ Яків Смолій під час зустрічі з однією з парламентських фракцій. Трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Обмеження, які НБУ ввів у 2015 році, ми поступово скасовували протягом останніх років, і у планах на цей рік у нас скасувати ті, які ще є. Крім того, закон про валюту у разі його ухвалення скасує всі ті обмеження, які сьогодні є, і дозволить, по суті, повністю вільний рух капіталу", – зазначив він.

Зазначимо, відповідно до закону, Нацбанк може вводити вимогу обов’язкового продажу валютного виторгу надходжень на шість місяців.

У грудні 2017 року НБУ послабив деякі з тимчасових обмежень на валютному ринку.

Зокрема, було скорочено обсяг обов’язкового продажу валютної виручки юридичними особами-експортерами продукції та послуг. Регулятор знизив цей показник з 65% до 15%.

Крім того, Нацбанк підвищив максимальну суму продажу валюти населенню на день до 150 тис. грн (в еквіваленті). Досі населення мало можливість купувати валюту на суму не більш ніж 12 тис. грн (в еквіваленті) одній особі на день.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.