Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Економіка України вже кілька років перевершує прогнози світових аналітиків

Економіка 6405 переглядів

Опубліковано - 1.03.2018 17:54 | Всі новини | Версія для друку

Економіка України вже кілька років перевершує прогнози світових аналітиків
Економіка України вже кілька років перевершує прогнози світових аналітиків
Є два фактори, які виокремлюють Україну серед країн з економіками, що розвиваються, наголосив економіст з нових європейських країн Міжнародного інституту фінансів (IIF) – світової асоціації фінансистів з головним офісом в Вашингтоні, США.

"По-перше, Україна вже два-три роки стабільно перевершує аналітику, зокрема очікування аналітиків стосовно зростання", - відзначив Йорбол Якшиліков в інтерв’ю журналістці Української служби «Голосу Америки» Оксані Бедратенко.

"На початку року всі оптимістично оцінюють економічне зростання, але під кінець року, всі приємно здивовані ... Вона (Україна – ГА) перевершує очікування.

Перші попередні цифри за 2017 рік свідчать, що економіка України зросла на 2,1 % в 2017, що перевершило наш прогноз" - 1,5%, відзначив економіст.

"Це – позитивна новина. В плані структури економічного зростання – йому сприяло споживання, як приватне так і державне і його підтримувало зростання доходів на початку минулого року", - наголосив він.

Все ж, зауважив економіст, теперішні темпи економічного зростання України є недостатніми.

IIF прогнозує, що економіка України зросте на 3% в 2018 році, що близько до очікувань НБУ (3,4%) та інших експертів, які працюють щодо України.

"Це – все ще дуже низьке зростання для такої країни, як Україна", - переконаний Якшиліков.

Другий фактор, що відрізняє Україну, і, на думку аналітика, обмежує прискорення зростання - це структурні дисбаланси. "Викликом для прискорення зростання України є необхідність структурних реформ, встановлення верховенства права, наявність незалежного, прозорого судочинства, які дозволили б захистити права кредиторів", - наголошує він.

"Навіть перед нещодавнім спадом, який забрав 1/6 ВВП, економіка України потребувала структурних реформ. Якщо порівняти до інших країн Східної Європи, економіка України значно відстає", - йдеться в звіті IIF стосовно України.

"Якщо порівняти ВВП за паритетом купівельної спроможності в Україні та Польщі, то обидві країни в 1990 році були практично на тому самому рівні. З 1990 року ВВП на душу населення в Польщі зростає в середньому на 4% щорічно, а ВВП на душу населення в Україні скорочується на 0.5% щорічно в середньому".

На графіку порівнюється реальний ВВП на душу населення в Україні та Польщі як відсоток від реального ВВП на душу населення в Чехії. В 2016 році Польща майже подолала розрив з Чехією, а відносна позиція України ще більше віддалилсь, наголошується в звіті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.