Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Група євродепутатів закликала ЄС скоротити залежність від російського газу

Газоват 6639 переглядів

Опубліковано - 6.03.2018 22:28 | Всі новини | Версія для друку

Група євродепутатів закликала ЄС скоротити залежність від російського газу
Група євродепутатів закликала ЄС скоротити залежність від російського газу
Нещодавні рішення “Газпрому” мають спонукати ЄС відмовитися від російських газу та нафти. До цього Євросоюз закликали три євродепутати, які представляють найбільшу фракцію у Європарламенті.

Останні дії "Газпрому" мають підштовхнути ЄС до скорочення залежності від газу та нафти з Росії. Таку думку висловили голова комітету із закордонних справ Європарламенту Девід МакАллістер (David McAllister), співголова парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті та постійний доповідач щодо України Міхаель Ґалер (Michael Gahler) у спільній заяві, опублікованій у вівторок, 6 березня.

Рішення "Газпрому" не постачати Україні газ, а також його намір розірвати контракти з "Нафтогазом" "є ще одним доказом інструменталізації поставок газу Російською Федерацією як політичного інструменту тиску, що може мати вплив на енергетичну безпеку ЄС", - наголосили три євродепутати, які представляють фракцію Європейської народної партії.

Вони привітали готовність Єврокомісії до посередницької ролі в газовій суперечці. При цьому політики додали: "Останні події роблять більш важливим для ЄС посилити свою енергетичну безпеку, негайно зменшивши його залежність від поставок нафти та газу від авторитарних режимів, а також зупинивши її цілком у середньостроковій перспективі". На сьогодні Росія залишається найбільшим постачальником газу до ЄС, її частка в імпорті становить близько 40 відсотків.

Нагадаємо, після ухвалення рішення Стокгольмським арбітражем "Газпром" відмовився постачати Україні замовлені обсяги газу, а також розпочав процедуру розриву контрактів з "Нафтогазом" на постачання та транзит "блакитного палива".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.