Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Настамнебыло». Лавров припустив причетність Великої Британії до отруєння Скрипаля

Імперія «Совок» 3994 перегляди

Опубліковано - 2.04.2018 18:19 | Всі новини | Версія для друку

«Настамнебыло». Лавров припустив причетність Великої Британії до отруєння Скрипаля
«Настамнебыло». Лавров припустив причетність Великої Британії до отруєння Скрипаля
Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив про необхідність розглядати «інші версії», окрім російської спецоперації, у справі про отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це він сказав на прес-конференції у Москві.

«Це може бути цілковито вигідно і британським спецслужбам, які відомі своєю здатністю діяти з ліцензією на убивство. Це може бути вигідно і британському уряду, який явно потрапив у незручну ситуацію, не виконавши перед своїми виборцями обіцянок щодо тих умов, на яких вони забезпечать Brexit. Може бути ціла низка причин, які не можна відкидати. Серйозні експерти їх не відкидають», – зауважив Лавров.

Це не перша версія, яку озвучують російські посадовці. Зокрема, депутат Держдуми Ніколай Ковальов заявляв у коментарях російським ЗМІ про можливий «український слід» в отруєнні Скрипаля, а представник Росії в ОБСЄ Алєксандр Лукашевич висловлювався про те, що «лабораторії для виробництва отруйних речовин згаданої категорії залишились у цілій низці інших держав, включно з країнами Балтії».

Сергій Скрипаль є колишнім офіцером російської військової розвідки, який видав багатьох російських агентів Британії. Йогоразом із дочкою Юлією виявили 4 березня непритомними на лавці в парку Солсбері на півдні Великої Британії. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною з серії «Новачок», яку розробили в Росії (СРСР).

14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля і його дочки й оголосила про вислання 23 російських дипломатів.

Згодом до вислання дипломатів або відкликання з Росії послів вдалися понад 30 країн, які таким чином висловили солідарність із Лондоном. Україна, яка оголосила небажаними особами 13 дипломатів, є на третьому місці за кількістю таких осіб – слідом за США та Великою Британією.

Міністерство закордонних справ Росії натомість оголосило про «дзеркальні заходи» щодо 23 держав. Представники дипмісій Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції та Естонії повинні залишити Росію до 7 квітня.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.