Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські бойовики знову погрожували патрулю ОБСЄ

Війна з Росією (АТО) 4119 переглядів

Опубліковано - 6.04.2018 15:27 | Всі новини | Версія для друку

Російські бойовики знову погрожували патрулю ОБСЄ
Російські бойовики знову погрожували патрулю ОБСЄ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі заявляють, що озброєні бойовики погрожували їм поблизу окупованого Кремінця в Донецькій області.

Про це йдеться у звіті місії від 6 квітня.

Спостерігачі повідомили, що інцидент стався 5 квітня вдень, коли вони готувалися до запланованого запуску безпілотника.

«Синій автомобіль марки «Лада» (з номером АА237 і маркуванням «поліція» російською мовою), який рухався із заходу на схід, розвернувся у бік спостерігачів. З автомобіля вийшли троє чоловіки: один у камуфляжному одязі, а двоє інших у формі поліції; у кожного з них на плечі був автомат (типу АК). Вони підійшли до патруля СММ. Чоловік у камуфляжному одязі російською мовою відрекомендувався «командиром спецпідрозділу». Він заявив, що це «зона без польотів» і що їм не повідомляли про застосування місією безпілотного літального апарату», – йдеться в звіті.

Спостерігачі заявляють, що намагалися пояснити свої повноваження і врегулювати ситуацію, але до патруля СММ під’їхав ще один автомобіль із бойовиками, які агресивно розмовляли, тримаючи напоготові зброю.

Представники місії були змушені зібрати обладнання і повернутися на свою базу в підконтрольному проросійським бойовикам Донецьку.

За даними місії, в 2018 році свободу пересування патрулів СММ у районі Кремінця обмежували близько 20 разів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні неодноразово заявляла про перешкоджання своїй роботі у зоні конфлікту на сході України. Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі здійснюють моніторинг дотримання режиму припинення вогню сторонами конфлікту.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.