Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель пообіцяла суттєве збільшення видатків на Бундесвер

Світ навколо нас 4429 переглядів

Опубліковано - 14.05.2018 19:59 | Всі новини | Версія для друку

Меркель пообіцяла суттєве збільшення видатків на Бундесвер
Меркель пообіцяла суттєве збільшення видатків на Бундесвер
З огляду на зростання кількості криз та конфліктів канцлерка Німеччини Анґела Меркель обіцяє збільшення видатків на оборону. За її словами, видатки на рівні двох відсотків ВВП не є “поза межами уяви”.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) з огляду на зростання кількості криз та конфліктів у світі пообіцяла значне збільшення видатків на оборону в найближчі роки. Виступаючи на відкритті конференції Бундесверу в понеділок, 14 травня, вона зауважила, що в минулому Німеччина виділяла без особливих проблем і 2,3 відсотка ВВП на оборону, а тому вимога, аби ці видатки знову досягли двох відсотків від ВВП, не є "повністю поза межами уяви", повідомляє агентство dpa.

Меркель нагадала, що на саміті НАТО в Уельсі в 2014 році ФРН взяла на себе зобов’язання, як і інші партнери в НАТО, довести оборонні видатки до цільового показника у два відсотки від ВВП, а тому йдеться також і про питання довіри до країни. При цьому сам показник у два відсотки в жодному разі не є "фетишем", збільшення витрат до цього рівня продиктоване виконанням Бундесвером своїх завдань.

Нагадаємо, передусім президент США Дональд Трамп наполягає на тому, щоб союзники по НАТО досягли щонайпізніше до 2024 року цільового показника видатків на оборону в два відсотки від рівня ВВП.

ФРН поки віддалена від нього - у поточному році на потреби оборони виділять 38,5 мільярда євро (1,24 відсотка ВВП), на наступний рік передбачають 41,5 мільярда. За бюджетним планом міністра фінансів Олафа Шольца (Olaf Scholz), видатки ФРН на оборону в 2022 році становитимуть 1,23 відсотка від ВВП.

Останнім часом у Німеччині різко критикують поганий стан озброєння Бундесверу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.