Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Російські кібер війська готують масовану атаку на Україну

Війна з Росією (АТО) 4879 переглядів

Опубліковано - 27.06.2018 10:54 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Російські кібер війська готують масовану атаку на Україну
Кібервійна. Російські кібер війська готують масовану атаку на Україну
Згідно з повідомленнями, російські хакери намагаються заразити вірусами комп’ютери українських комапній для створення «задніх дверей» для великої координованої атаки, заявив агентству Reuters голова кібезполіції.

Це стосується різних галузей індустрії, наприклад банків та енергетичних мереж. Як заявив Сергій Демедюк, певні ознаки вказують на те, що атака може статися встановленого дня. Українські спеціалісти співпрацюють з іноземними агентствами для встановлення, хто такі хакери, але без назв агентств.

Експерти встановили віруси, які мають вдарити по Україні від початку року. Вони вже встановили хакерів, які надсилають віруси з різних джерел.

Відносини між Україною і Росією різко погіршилися з часу анексії Криму у 2014 році. Київ звинувачує Росію в організуванні великомасшабних атак у рамках так званої гібридної війни проти України.

27 червня минулого року прооти України застосовано масовану атаку за допомогою вірусу NotPetya, який пошкодив системи IT, після чого поширився на весь світ. Сполучені Штати разом з Великобританією підтримали Україну у звинуваченні, що за атаку відповідпальність несе Росія. Однак Росія не відповідає на звинувачення.

Цим разом, читаємо в повідомленні Reuters, Україна краще підготовлена на такі атаки. Це завдяки співпраці з із Сполученими Штатами, Великобританією і НАТО. Однак, як підкреслює Демедюк, деякі українські компанії не усунули зі своїх комп’ютерів вірус NotPetya. Вони і далі заражені й уразливі на нові атаки.

Українські органи звернулися до міжнародних організацій, які мають дані про минулі комп’ютерні атаки, щоб вони поділилися інформацією, яка уможливлює краще встановити хакерів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.